Skocz do zawartości

Euro lager


Eselchen

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej tu nie ma filozofii. Pilzneński 100%, koło 12-13 Plato, zacierane raczej na wytrawnie. Goryczka na jakieś 18-20 IBU, chmielenie generalnie tylko na goryczkę, ewentualnie homeopatycznie na aromat. Co do chmielu, dałbym Tettnang, ale może być większość szlachetnych niemieckich, czeskie, polskie klasyczne. Drożdże W34/70 lub podobne, można puścić w nieco wyższej temperaturze i pod ciśnieniem. Pić zimne ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.