mimazy Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Czy ktoś stosuje te butle? Widziałem że sprzedaje w nich piwo browar Koreb, natomiast moja próba skończyła się fiaskiem- kompletnie nie trzymają ciśnienia, jedna nawet po przechyleniu do góry nogami bez ciśnienia wewnątrz kapała Czy jest jakiś patent na ich wykorzystanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Ja korzystam, trzeba odpowiednio wygiąć drut w zamknięciu i wtedy trzyma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) Tu masz link do podobnego tematu. Stosowałem jeden raz. Piwo się nagazowało ale z przegazowaniem nie ma mowy. To zamknięcie jest za słabe. Próbowałem wygiąć ten drut przed zamknięciem ale nie trzymało jak należy i piwo było trochę nieodgazowane. Jest przynajmniej pewność że szkło nie strzeli. Raczej będę stosował w ostateczności jak braknie kegów lub butelek. Systematycznie kupuje takie 2l butelki. Mają solidne zamknięcie i są pewne. Edytowane 18 Listopada 2010 przez skybert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Fajne te butelki Skąd takie wytrzasnąłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Fajne te butelki Skąd takie wytrzasnąłeś ? tez mam takie , bywają na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Fajne te butelki Skąd takie wytrzasnąłeś ? Kupiłem kiedyś na allegro. Upolowałem dosyc tanie, coś koło 20 zł/szt. + koszty wysyłki. Z pięcu które gość sprzedawał wziąłem wszystkie ale 2 w transporcie sie zbiły:( Mam gdzieś zdjęcie Czasem uda mi sie upolować ładną butelke w dobrej cenie na giełdzie staroci (raz w miesiącu). Mam już 6 ale zbieram dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 2 litrowe butle z zamknięciem patentowym są też w sklepie WES, ale cena... 70-100zł/szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 A ja tak z ciekawosci zapytam jaki macie cel w stosowaniu takich butli? PS. Jak by ktoś reflektował, to moge odstąpić butelki po grolschu i fisherze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ja osobiście uwielbiam te butle, piwo w nich mam dobrze nagazowane. Małych mam ogrom, a dużych tylko dwie sztuki, ale robią furorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 ja mam 2 litrową jeszcze oryginalnie pełną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W tej chwili na allegro jest kilka 2l cenie 20-50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W piwiarni "U Fleku" w Pradze leją w takie dwulitrowe butle piwo na wynos. Nie pamiętam dokładnie ceny, ale butelka jest chyba droższa niż piwo w niej. Ale i tak kupiłem sobie i wypiłem w domu miło wspominając Pragę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi