Skocz do zawartości

Koniec fermentacji i butelkowanie


Txs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie zakończenia fermemtacji i butelkowania. Piwo stoi już 14 dzień, przedwczoraj i dzisiaj zmierzyłem blg i pomiar wskazuje 5. 
Warka 15blg początkowe, zasyp 5kg pale ale. Fermentacja w 15 stopniach w pierwszych dniach, podnoszone do 18 z biegiem dni.

 Chciałem dziś już butelkować, ale zastanawia mnie piana na powierzchni (czy to oznacza, że fermentacja jeszcze trwa?) dać piwu jeszcze kilka dni?

IMG_20241006_082736.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.