Pawelw3 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Cześć, w związku z problemem uzyskania stałych i niskich temperatur fermentacji w bloku (chciałbym wreszcie uwarzyć lagera), zastanawiam się nad zakupem lodówki do fermentacji. W związku z raczej ograniczonym budżetem, chciałbym kupić jakaś używkę z OLX i tutaj moje pytanie: Większość lodówek posiada na górze taką "mini-zamrażarkę" i pytanie czy obecność takowej wpływa negatywnie na wydajność części "chłodziarkowej"? Chodzi mi o to, czy jest sens kupować taką z zamrażarnikiem na górze, czy zdecydowanie lepiej polować na taką z jedną komorą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Lepiej kupić chłodziarkę bez zamrażarki, bo z kontrolą temperatury ta zamrażarka ma ograniczony sens. Pawelw3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelw3 Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu No właśnie tak podejrzewałem, dzięki za doprecyzowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Zdecydowanie bez zamrażarki. Jak ja kupowałem i mierzyłem to do takiej z zamrażarką nie wchodził fermentor 30 l z rurką. Na poziomie podłogi też jest ograniczenie ze względu na sprężarkę, więc praktycznie fermentor trzeba stawiać na pierwszej półce (na tej nad szufladą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi