Mikul Opublikowano Sobota o 19:56 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:56 Cześć, Piszę post z pytaniem do bardziej doświadczonych bo nie znalazłem odpowiedzi na forum i blogach piwowarskich. Czy mogli byście podpowiedzieć jaki profil powinna mieć woda do piw belgijskich? Chce użyć Primavery aby mieć wiedzę o składzie i ewentualnie zmodyfikować - to będzie moje pierwsze modyfikowanie wody ale myślę że do tak specyficznego stylu warto. Btw użyje receptury Dori jeden do jeden, niestety na blogu też nie podała składu wody Z góry dziękuję za pomoc,.i korzystając z okazji życzę wam szczęśliwego nowego roku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano Sobota o 21:00 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:00 Na anglojęzycznych forach piszą tak: https://aussiehomebrewer.com/threads/belgian-water-profile.13506/ https://www.homebrewtalk.com/threads/water-profile-for-belgian-pale-ale.581034/ https://www.thehomebrewforum.co.uk/threads/belgian-pale-water-profile.101906/ Nie wiem czy to będzie dla Ciebie pomcne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano wczoraj o 00:00 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 00:00 Jakie drożdże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikul Opublikowano wczoraj o 09:12 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:12 9 godzin temu, INTseed napisał(a): Jakie drożdże? Planowałem na FM26 Belgijskie Pagórki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się