Skocz do zawartości

Zalecane ciśnienie przy fermentacji ciśnieniowej piwa


Raf78

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Raf78 napisał(a):

Zgodnie z powszechnie przyjętymi wytycznymi, dla górnej fermentacji ustalamy najczęściej ciśnienie od 8 do 12 PSI, zaś dla lagerów od 15 do 20 PSI. 

Jakie macie doświadczenie w ustawieniu ciśnienia przy drożdżach US 05 ?

0,4bar, ale to latem w TO 23C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.