ojeju Opublikowano Poniedziałek o 17:34 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:34 Cześć, poszukuje dla siebie kotła warzelnego, uwarzyłem 6 warek w garze, czyli jestem bardzo początkujący i może to być mój koniec tej przygody. Żona nie akceptuje bałaganu, który tworzę Pomysłem, aby to ogarnąć jest zakup kotła warzelnego. Czym, więcej czytam, oglądam tym miej wiem. Obecnie waham się po między 2 modelami. będę bardzo wdzięczny za pomoc w wyborze. https://allegro.pl/oferta/kociol-warzelny-klarstein-mundschenk-xxl-kolor-miedziany-17237155949 +znana marka/model + odbiór osobisty + kolor(tak, mówi żona) - brak gwarancji - pojemność, fermentory mam 23L więc kocioł 50l zdecydowanie za duży https://brewtaurus.com/products/b40l-brewing-system-extra-accessories + gwrancja + nowy, oryginalnie zapakowany + chłodnica zanurzeniowa w zestawie + aplikacja, WiFI - mało informacji w Internecie o tej marce, kotle - wysyłka z EU A może coś innego? Budżet +/- 1500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano Poniedziałek o 21:03 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:03 (edytowane) Na Twoim miejscu bym w taki celował. Płynowskaz, programator u góry, niby lepsza seria i grubsza blacha, porównywalny do Coobry https://www.olx.pl/d/oferta/kociol-warzelny-kociol-zacierny-45l-CID767-ID15Ghfc.html Sprzęt sporo tańszy kosztem gwarancji. Sam kupiłem Klarstein po wielkiej wewnętrznej batalii, tyle że większy i niestety przyjechał uszkodzony. Także czekam na rozpatrzenie reklamacji i nie podzielę się doświadczeniem Edytowane Poniedziałek o 21:04 przez arek-lin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano wczoraj o 07:32 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:32 10 godzin temu, arek-lin napisał(a): Także czekam na rozpatrzenie reklamacji i nie podzielę się doświadczeniem Dwukrotnie miałem nieprzyjemność odsyłać nowego Klarsteina na gwarancję i przy obydwu przypadkach nie mogłem powiedzieć złego słowa na obsługę i serwis. Za każdym razem otrzymałem nowy kociołek. Pierwszy padł przy testowym grzaniu wody po wypakowaniu, w drugim umarła pompa po 2 warzeniach. Nie brałbym tych przypadków jako dowód na awaryjność Klarstein'ów, być może miałem pecha i trafiłem na choroby wieku dziecięcego, bo kupowałem je chwilę po premierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Zobaczymy jak u mnie będzie. Zbita pokrywka dojechała i odmówili wysłania pokrywki, musiałem zwrócić całość. Odbiór miał być we wtorek, kurier przyjechał po gar w następny wtorek. Więc zaraz będzie miesiąc jak zapłaciłem, a nie używam. Dobrze, że piwowarstwo uczy cierpliwości 😁 Ununul 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi