Scovron Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Witam, Zamierzam uwarzyć RISa 24°Blg w ilości 20 litrów i użyć Safale S-04 do fermentacji. Dokładnie chodzi o ten zestaw: https://homebrewing.pl/russian-imperial-stout-ris-24blg-zestaw-surowcow-20l-p-718.html Nigdy nie warzyłem piwa z ekstraktem większym, niż 16°Blg, więc mam pytanie - ile saszetek S-04 powinienem użyć? Wystarczą dwie (tak sugeruje Homebrewing), czy raczej powinienem kupić trzy? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 15 minut temu, Scovron napisał(a): Nigdy nie warzyłem piwa z ekstraktem większym, niż 16°Blg, więc mam pytanie - ile saszetek S-04 powinienem użyć? Wystarczą dwie (tak sugeruje Homebrewing), czy raczej powinienem kupić trzy? Kup jedną saszetkę suchych drożdży (może lepiej inny szczep, np. LalBrew Nottingham), zrób na nim jedno małe piwo (10 BLG?) i do fermentowania tego olbrzyma wykorzystaj gęstwę. Poszukaj też artykułów Warzenie piw bardzo mocnych – wskazówki i nowofalowe techniki z 37 i Wskazówki do warzenia piw bardzo mocnych z 18 numeru Piwowara. Przynajmniej jeden latał w pdf po forum. edit: o tutaj jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 minut temu Udostępnij Opublikowano 6 minut temu Pokrzywki dodaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi