misiu36100 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Pytanie czy taki taboret gazowy z Allegro bedzie odpowiedni.Ile warek można zrobić na jednej butli. Jako fermentator najczęściej używany jest plastikowe wiaderko,balon szklany będzie lepszy ?. Filtrator z oplotu wężyka do wody chodzi o sposób przygotowania w środku jest gumowy wąż jak go wyciągnąc ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 filtrator z oplotu http://www.homebrewing.pl/newsdesk_info.php?newsPath=3&newsdesk_id=28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 misiu! wszystko to było już 36100 razy na forum...:P, kliknij "szukaj" w wątku sprzętowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 filtrator z oplotuhttp://www.homebrewing.pl/newsdesk_info.php?newsPath=3&newsdesk_id=28 albo tu http://browar.biz/forum/showthread.php?t=77978 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 (edytowane) 1. Taboret ok, ja mam wersje z trochę inną ramą, ale wychodzi na jedno. 2. Umycie balona po burzliwej fermentacji jest uciążliwe. Na cichą ok. 3. Link wyżej od Josefika i Olo Trochę Cię Misiu na forum nie było, uwarzyłeś wtedy jakieś piwo w końcu ? Edytowane 27 Listopada 2010 przez elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 1. Taboret ok, ja mam wersje z trochę inną ramą, ale wychodzi na jedno. 2. Umycie balona po burzliwej fermentacji jest uciążliwe. Na cichą ok. 3. Link wyżej od Josefika i Olo Trochę Cię Misiu na forum nie było, uwarzyłeś wtedy jakieś piwo w końcu ? Jeszcze nie bo miałem wiele na głowie budowa domu teraz czas wrucić do tematu.Dom gotowy miejsca sporo pozostaje kupić sprzęt i ruszyć z produkcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Taka moja sugestia, uważaj przy taborecie na podłogę. Mocno grzeje w boki i w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartkii Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja właśnie post odnośnie tego dokładnie modelu napisałem Dokładnie TU i powiem tyle że dwie warki na nim uwarzyłem i jest jak najbardziej ok farba standard że się spali. A na allegro cena wzrosła już o 10 zł p tym jak go kupiłem więc kupuj śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Taka moja sugestia, uważaj przy taborecie na podłogę. Mocno grzeje w boki i w dół. Używam dokładnie taki jak na zdjęciu i gorąco go polecam. Popieram, że grzeje podłoże i boki, problem niweluje kawałek płyty OSB kub GK (najlepiej 2 warstwy). Gips-Karton ma jeszcze tę zaletę, że wchłonie to co Ci ewentualnie wykipi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekm Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Też mam taboret gazowy, jednak teraz gdybym kupował kupiłbym z zapalarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Też mam taboret gazowy, jednak teraz gdybym kupował kupiłbym z zapalarką. Mam z zapalarką. Bez niej, jak bez ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwl Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Też mam taboret gazowy' date=' jednak teraz gdybym kupował kupiłbym z zapalarką.[/quote']Mam z zapalarką. Bez niej, jak bez ręki. Można zawsze dokupić samą zapalarkę za grosze i zamontować i problem z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Też mam taboret gazowy' date=' jednak teraz gdybym kupował kupiłbym z zapalarką.[/quote']Mam z zapalarką. Bez niej' date=' jak bez ręki.[/quote'] Można zawsze dokupić samą zapalarkę za grosze i zamontować i problem z głowy Dokładnie tak. Kiedy pomyślę jak bym musiał pod garem zapałką operować i ryzykować opalenie gobelinu z klaty, ręki... brrr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barą Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Ja tam odpalam zapałkami i nie jest tak strasznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Ja tam odpalam zapałkami i nie jest tak strasznie dokup sobie zapalarkę a zmienisz zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Dostałem dzisiaj taboret gazowy wersja z termo parą i zapalarką.Przysłona powietrza blacha jest odsunieta i widać prześwit będze 1 centymetr.Pytanie czy tak ma być wydaje mi się że za dużo jak to ustawić ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Dostałem dzisiaj taboret gazowy wersja z termo parą i zapalarką.Przysłona powietrza blacha jest odsunieta i widać prześwit będze 1 centymetr.Pytanie czy tak ma być wydaje mi się że za dużo jak to ustawić ?. Bez zdjęcia się nie obędzie. Ja np. nie kumam o co Ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Dostałem dzisiaj taboret gazowy wersja z termo parą i zapalarką.Przysłona powietrza blacha jest odsunieta i widać prześwit będze 1 centymetr.Pytanie czy tak ma być wydaje mi się że za dużo jak to ustawić ?. Blachę ustawiasz tak żeby płomień był niebieski nie żółty i nie kopcił. regulujesz dopływ powietrza. Ja mam ustawione na maksymalne odsłonięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Jak masz maksymalnie odsłonięte to gaz nie wylatuje to jest spora szczeliny myślałem że w przypadku gazu wszystko musi być szczelne. Edytowane 9 Grudnia 2010 przez misiu36100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 regulujesz dopływ powietrza. Ja mam ustawione na maksymalne odsłonięcie. to chyba jedne sensowne ustawienie tego regulatora w taboretach We wszystkich jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Gaz bez powietrza słabo się pali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Gaz bez powietrza słabo się pali Mało tego gary okopcone domyć trudno, słaba temperatura , duże zużycie gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Pytanie moje wynikło z tego że bydowa pieców gazowych itd jest mi obca.Dlatego zanim odpalę taboret wolałem się upewnić że:Dto przeżyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Nie masz kuchenki gazowej? Myślisz, że producent wypuszczał by na rynek niesprawne urządzenia? Edytowane 9 Grudnia 2010 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretu Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Myślisz, że producent wypuszczał by na rynek niesprawne urządzenia? Ale po coś dodał regulację ilości powietrza choć wszyscy i tak dają max stąd pewnie pytanie Edytowane 9 Grudnia 2010 przez kretu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi