Łukasz Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jaki cel miało wymieszanie "WB-34/70 i jednej M84"? Może tu znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie: http://www.netdo.pl/beerworks/011-lagerek/ FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Chyba nie napisałem akurat o tym... Ogólnie to zamówiłem M84 w jednym sklepie i jak już paczka przyszła to znalazłem informację, ze trzeba ich 2 razy więcej, a do tego często niechętnie startują. W ramach ratunku aby nie utknąć z brakiem fermentacji dokupiłem 2 paczki WB-34/70, a skoro już miałem to zużyłem wszystkie drożdże do dolniaków, bo nie planuję nic takiego robić w przewidywalnym okresie czasu. Nie sądziłem, że ktoś poza mną zagląda na moją stronę, chyba będę musiał podpiąć jakiś skrypt do statystyk Edytowane 15 Listopada 2014 przez pogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Nie sądziłem, że ktoś poza mną zagląda na moją stronę, chyba będę musiał podpiąć jakiś skrypt do statystyk obczytałem się i obśmiałem do rozpuku Jeden z czytających aż gacie musiał wykręcać (ciekawe dlaczego?). Tylu "rodzynków" w jednym miejscu dawno nie znalazłem. Szkoda, że nie masz licznika, bo byś zobaczył jak Ci oglądalność wzrosła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Szkoda, że nie mam opcji komentowania, bo bym wiedział z czego się tak śmiejecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 To ja bym wziął taka gęstwę. I dlaczego od razu zakładasz, ze źle ja zbierzesz ? Porządnie umyj słoik i zakrętkę. Wlej trochę wody i wstaw do mikrofali na max na 3 minuty. Ewentualnie do pieca na 200 stopni. Zakrętkę i łyżkę która będziesz zbierał gęstwę tez umyj i porządnie wygotuj. Potem szybko gęstwę hop do słoja. Tak z 5/6 słoika. Zakręć i do lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ma ktoś w krk może gęstwę Scottish Ale na zbyciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 To ja bym wziął taka gęstwę. I dlaczego od razu zakładasz, ze źle ja zbierzesz ? Nic nie zakładam. Zwyczajnie nigdy tego nie robiłem i nieco się boję W środę lub czwartek będę butelkował, więc wtedy zbiorę i odezwę się na priv. BTW. Nie mam żadnego słoika... jak duży powinienem zorganizować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Jak dla mnie wystarczy po dżemiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiskusmati Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Oddam gęstwę z hefe-weizena, zrobioną z drożdży suchych WB-06. Początkowo 12Blg, końcowe 3Blg (po 9 dniach fermentacji). Chmieliłem bez woreczka muślinowego. Jestem z Warszawy (Bemowo). Słoik został wygotowany we wrzątku oraz zdezynfekowany OXI (3%). Gęstwa jest w lodówce (10°C). Została zebrana dzisiaj (16.11.2014). Proszę dzwonić 512-168-607. Edytowane 16 Listopada 2014 przez Fiskusmati Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Mam do oddania/wymienienia gęstwę wyeast 3068 - po drugiej warce - na moje oko około 100ml. Zebrana dzisiaj 21.11, Taka ilość w zupełności u mnie wystarczyła do przefermentowania pszenicy 13. Chętnie przygarne coś do Belgów, ale mogę też oddać. Warszawa Edytowane 21 Listopada 2014 przez Szalas85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Mam 5 dniową gęstwę 3787 THG - zostało tyle, że będzie akurat do zrobienia startera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arczi_901 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 może ktoś z Warszawy lub okolic będzie miał powiedzmy w przeciągu 2tyg gęstwę z drożdży White Labs WLP001 California Ale lub Wyeast 1056 i chciałby się nią podzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Przyjmę w dobre ręce (w dobrą brzeczkę) gęstwę po płynnych belgach. Najchętniej WLP530 – Abbey Ale, ale oczywiście nie obraże się na inne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Będę po niedzieli zbierać gęstwę THG. U mnie przerobiły 2 piwa: dubbla i quadruppla. Nie planuje na razię warzyć belgów więc mogę oddać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 No niby okej. Pytanie tylko czy po takich mocarzach te drozdzaki są jeszcze w formie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Oddam drozdze Wyeast 1272 - American AleII drozdze pierwszy raz uzyte 11 listopada do AIPA 14 BLG, nastepnie 16 listopada do American wheat Ale 13 Blg oraz 22 listopada do piwa malinowego na bialym cukrze 12Blg. Za 3-4 dni bede zbieral. Krakow Edytowane 25 Listopada 2014 przez profik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Jak zbierzesz za 3-4 dni gęstwę, to od 11 listopada będzie ~3 tygodnie. 3 tygodnie i 3 warki na jednej gęstwie? Każda z nich powinna mieć trochę więcej czasu niż 7 dni na drożdżakach.. Nie wiesz czy po drodze gdzieś nie złapałeś infekcji i zamiast jednej wylejesz potem dwie albo trzy warki. Nie wiesz jakie piwo Ci wyjdzie, a więc jakie błędy popełniłeś i jak je skorygować. W zasadzie nie masz czasu na naukę i wyciągnięcie wniosków, bo warka goni warkę. No ale oczywiście Twoja piaskownica, Twoje zabawki. Rób jak uważasz - ja tylko mogę wyrazić swój pogląd tudzież doradzić, a moim zdaniem nie tędy droga. Gęstwę chętnie bym odziedziczył, ale niestety nie planuję wypadu w tamte strony ;/ Edytowane 25 Listopada 2014 przez ThoriN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Dzieki za uwagi! Wychodze z zalozenia nauki na wlasnych bledach. Nie bardzo wiem co moglbym skorygowac czekajac te kilka dni podczas sprawdzania czy nie ma infekcji... Gestwe bede zbieral najpewniej jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Czy ktoś w Warszawie ma może jakąś gęstwę do piw dolnej fermentacji? Potrzebuję niewielkiej ilości do zrobienia startera. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Dario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 potrzebuję na szybko gęstwę do piwa górnej fermentacji w rzeszowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Zamyślony mam Wyeast 1098 British Ale 2 pokolenie po FES 16BLG. Tylko leży już w lodówce 3 tygodnie. Jak coś to pisz. zamyślony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) W przyszłym tygodniu będę zbierał gęstwę Yeast Bay - Vermon Ale czyli szczep Conan z Heady Topper. Będę miał do oddania ze dwa słoiki po około 200 ml. Zainteresowanych proszę na PW. Nieaktualne! Edytowane 27 Listopada 2014 przez Cichus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Coś mi mówi, że moja gęstwa pójdzie do kanału, bo brak chętnych... ale przypominam: 2 saszetki WB-34/70 i jedna M84 - wymieszane. Zebrana tydzień temu. Zrobiony na niej był lager 14°blg. Warszawa - Ursus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Brewlab Devon drugi zbiór, w poniedziałek lub wtorek będą zebrane w razie potrzeby (ilość na starter). Przygarnę belgijskie lub do pilsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 oddam: FM gwoździe i banany po drugiej warce, zbiór 30.11.2014 poszukuję: jakieś płynne do bittera Odbiór osobisty Lublin i okolice, ew. Krasnystaw / Zamość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się