Kilus Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Wrocław. Czy ktoś będzie miał gęstwe do lagera - coś w kierunku american lagera, 1-2 tydzień lutego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr000by Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Poszukuję w Rzeszowie/okolicach mocnej i zdrowej gęstwy jakichkolwiek drożdży lagerowych wytrzymujących kontakt z piwem o mocy ~10% i dających radę go nagazować dodaną glukozą. Wystarczą 2-3 łyżki takiej gęstwy, w ostateczności nawet niepłukanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Poszukuję w Rzeszowie/okolicach mocnej i zdrowej gęstwy jakichkolwiek drożdży lagerowych wytrzymujących kontakt z piwem o mocy ~10% i dających radę go nagazować dodaną glukozą. Wystarczą 2-3 łyżki takiej gęstwy, w ostateczności nawet niepłukanej. Mam w lodówce słoik z gęstwą Fermentum mobile FM30 - bohemska rapsodia. Gęstwa zbierana 11 dni temu. Na tej gęstwie fermentują obecnie 2 piwka i wszystko wygląda OK. Gęstwa po Pilsie 10,5 BLG dość żadka. Chyba że poczekasz to w przyszłym tygodniu (raczej koniec tygodnia) będę miał świeżą po pilsie 12 BLG, który jak pisałem wyżej właśnie fermentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedrix Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Witam, tak jak kolega gr000by poszukuję gęstwy do Portera Bałtyckiego z Białegostoku i okolic. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Do oddania mam gestwe II pokolenie Wyeast 3655 Schelde po 15stce (8SRM) Przyjme jakiekolwiek plynne belgi lub cos plynnego na lagery. Mozliwa wysylka do paczkomatow w razie wymiany, jesli nie bedzie przez 2-3 dni nikogo chetnego na wymiane to schelde do oddania z odbiorem osobistym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 to schelde do oddania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Optymalnie byłoby dla mnie się z kimś wymienić ale jeśli nikt taki sie w glorii i chwale nie objawi to gestwa będzie do oddania,ale wówczas wolałbym raczej odbiór osobisty chyba że ktoś roztopi lód mojego serca Edytowane 1 Lutego 2015 przez Lodzermensch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Gęstwa ardennów po blondzie i triplu pasi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tak, no to już się dogadamy poprzez wiadomosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzder Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dostalem od Piwodzieja gratis sporo paczek suchych Brewferm blanche, miesiac po terminie. Kto chce uwarzyc witbiera? Do odbioru w Zabkach. Drozdze dobre, ruszyly jak glupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalaf Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam Poszukuję drożdży lub gęstwy do pale ale. Sprawa bardzo pilna, bo piwo w fermentorze. Najlepiej okolice Piotrkowa Trybunalskiego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Dostalem od Piwodzieja gratis sporo paczek suchych Brewferm blanche, miesiac po terminie. Kto chce uwarzyc witbiera? Do odbioru w Zabkach. Drozdze dobre, ruszyly jak glupie. coś bym tam przygarnął. przy okazji można się piwem wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Chętnie przyjmę coś niezbyt przemęczonego do risa. Warszawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Mogę Ci za tydzień dać gęstwy Wyeast 1056 (IV pokolenie) - po ekstraktach 11, 12, 15, 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafel Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Poszukuje gęstwy po Budvar Lager lub Urquelle lager. Warszawa lub okolice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Okolice Torunia: Mamy gęstwę White Labs WLP013 London Ale po Mildzie do wydania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 szukam gęstwy do anglika - okolice wrocławia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Mogę Ci zapodać WLP022 Essex Ale, będzie drugi zbiór w weekend, żrą milk stouta 13,5 BLG, ewentualnie paczkę sucharków S04 Edytowane 26 Lutego 2015 przez Xenocyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 S04 to sam mam potrzebuję coś rozruszanego na ten weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 jak gardzisz moimi essexami dostępnymi w sobotę, to szukaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 jeszcze mi powiedz, że będą dostępne w sobotę rano (no powiedzmy późnym rankiem a nawet przedpołudniem) to nie pogardzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 może ktoś ma albo będzie miał WLP570 lub 575 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) hej, czy ktoś z Łodzi dysponuje saszetką US-05? Odkupię z chęcią, ewentualnie interesuje mnie gęstwa płynnych Wyeast 1056 American Ale. Chciałem uwarzyć NZ Rice Pale Ale, ale z drożdży zostały mi tylko WB-06, S-04... EDIT: tak S-04 też się nadają, ale powyższe piwko będzie pierwszym w serii. Następne na gęstwie to: Rye AIPA, RIS. Także najbardziej zależy mi na US-05. Edytowane 17 Marca 2015 przez joker0skater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Przecież s-04 też się nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi