zgoda Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 W Bogutyn Młynie wypatrzyłem, że mają tanią spirulinę (55zł za 250g) - co myślicie o użyciu jej jako środka barwiącego? Jak zobaczyłem Tsingtao Spirulina Beer to mi się zachciało zrobić coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Akurat na św. Patryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 E, nie, w ramach zaskakiwania całej wsi. W okolicy mojej wiejskiej posiadłości sporo domów wykupili niemieccy emeryci, emigranci z Polski. Na najbliższe lato już się ustawiła kolejka do mojego piwa. Mógłbym dać jakiś barwnik spożywczy, ale wolałbym coś naturalnego, co jest "Bio". Grüne Bio-Ale mit Spirulin! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Someday I may try this again, but the Spirulina need some sort of special treatment in order to extract the color - the cells themselves seem to flocculate just like yeast. The best method i've come accross in my research seems to be ultrasonically rupturing them. Znaczy, nic z tego nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się