Jump to content

domowy słód pszeniczny

Recommended Posts

Witam wszystkich i prosze o rade, mam troche wlasnego slodu pszenicznego i chcialbym zrobic z niego jakis uzytek. bedzie to pierwsza moja warka ze slodu pszenicznego ale nie wiem jakiej receptury uzyc aby bylo dobre i smaczne. Nie moge sie odnalesc na tym forum wiec pomyslalem ze pomozecie laikowi koledzy. Chcialbym dodac troche slodu palonego. A i jeszcze jedno pytanie czy mogę plastikowy fermentator zastapis szklanym balonem na wino bo wiaderko do fermentacji mi peklo jak myłem. :smilies:

.............. A i jeszcze jedno pytanie czy mogę plastikowy fermentator zastapis szklanym balonem na wino bo wiaderko do fermentacji mi peklo jak myłem. :D

Skoro wiaderko Ci pekło, to strach pomyśleć co się stanie ze szklanym słojem. A tak w ogóle nie widzę przeciwskazań. :smilies:

Elroy wazna jest produkcja a nie jakies pierdoly ale jak nalegasz to prosze napisalem notke o sobie. Dysponuje balonem na wino szklanym 52l beczka plastikowa przeznaczona do kontaktu z zywnoscia 100l chlodnica miedziana dl. 2,5 m oczywiscie jakis gar 25l i termometr tez sie znajda. A co do mojego piwka to wazylem warke kozlaka. portera baltyckiego i jasne y wlasnego slodu:P

Elroy wazna jest produkcja a nie jakies pierdoly ale jak nalegasz to prosze napisalem notke o sobie. Dysponuje balonem na wino szklanym 52l beczka plastikowa przeznaczona do kontaktu z zywnoscia 100l chlodnica miedziana dl. 2,5 m oczywiscie jakis gar 25l i termometr tez sie znajda. A co do mojego piwka to wazylem warke kozlaka. portera baltyckiego i jasne y wlasnego slodu:P

Ostro zaczynasz! Wiesz co jest ważne? Pisanie po polsku i troszkę szacunku dla innych.

P.S.

Jakiej wagi używałeś? :smilies:

Edited by Jejski