TomX Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Taki otopodarunek od Jejskiego. Kolor: Czerń, pod światło ciemne bordo, klarowne. Piana: Jasno beżowa, dosyć obfita, o kremowej konsystencji. Trwała, zostawia kręgi na szkle. Zapach: Delikatny. Taki "zwyczajny" jak na ciemne piwo, jakoś nie kojarzy mi się z czymś konkretnym. Ładny. Smak: Piwo jest aksamitne, na samym początku czuć leciutką (naprawdę leciutką) słodycz, po niej nadchodzą nuty kawowe i palone na umiarkowanym poziomie, końcówka z wyraźnie odcinającą się od paloności goryczką chmielową. Ładnie zrównoważone. Sprawia wrażenie lekko wytrawnego. Wysycenie: Średnio niskie, odpowiednie. Ogólnie: Kolejne wyśmienite piwo od Andrzeja. Szczerze mówiąc myślałem, że będzie dużo bardziej treściwe skoro odfermentowało do 6,5°Blg (wiem, laktoza) - ale w sumie dobrze, wyszło pijalne piwo a nie ulepek. Butelkowane 2 miesiące temu, czyli dość młode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Dzięki za ocenę Szczególnie cieszą mnie takie słowa "Ładnie zrównoważone." Staram się ostatnio robić właśnie takie piwa choć z różnym skutkiem. Jeszcze jakieś 100 warek i będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Nic dodać, nic ująć. Przyłączam się w pełni do opinii "TomX" Świetny Sw.Stout! Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Dzięki. Ciekawe kto jeszcze oceni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Dzięki. Ciekawe kto jeszcze oceni? Jeżeli to jest ten Stout którego mi podarowałeś ostatnio, to również ja (ale po zlocie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się