Jump to content

smar do kegów

jarekm

Recommended Posts

Ja po znajomości dostałem specjalny smar stosowany przez serwismenów.

Jakoś się zdziwiłem z występującej nowej nazwy i okazuje się że występuje. Serwismen to pracownik ekipy obsługi sprzętu sportowego, ale w tym przypadku chodziło o serwisanta (nadal :().

• 2 years later...

Stosujecie wazelinę kosmetyczną na uszczelki?

Przecież uszczelka ma styczność z piwem! I co nie psuje się nie reaguje jakoś?

Ja stosuję. Łatwiej ustawić dekiel w beczkach pepsi. Mam też kegi Piasta z wciskanym fittingiem, pomaga.

Wazelina spożywcza. Wesoły ma taką w ofercie, przydaje się czasami.

• 6 years later...

czy cos takiego sie nada https://allegro.pl/oferta/smar-silikonowy-cx80-spozywczy-atest-nsf-0-5kg-8254933802

To ma niby oznaczenie H2 czyli niby dopuszczony do spozywki ale jezeli nie ma stycznosci z jedzeniem. Ogolnie silikon chyba powinien byc dosc bezpieczny? Pewnie lepiej niz wazelina, chcialem od razu kupic zeby miec do robota kuchennego i innych pierdolek bo wydaje sie dosc uniwersalny. Zastanawiam sie tylko czy brac tego pol kilo, czy w sprayu czy 40g tubka wystarczy? Taki otwierany duzy od gory to moze sie latwo pobrudzic

2 godziny temu, Gwynbleidd napisał:

jeszcze nic nie smaruje, ale pomyslalem ze nie zaszkodzi uszczelki pociagnac, te ball lockowe i te od wieka, pewnie by sie tez mniej zuzywaly

Małe pudełko wazeliny wystarcza na całe życie :)