jarekm Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Witam Jaki smar, wazelinę stosowac do uszczelek w kegach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szop007 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Wazelina, może być kosmetyczna, smar spożywczy trudno u nas kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Ja stosuje wazelinę kosmetyczną Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 ok dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Ja po znajomości dostałem specjalny smar stosowany przez serwismenów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Ja po znajomości dostałem specjalny smar stosowany przez serwismenów. Jakoś się zdziwiłem z występującej nowej nazwy i okazuje się że występuje. Serwismen to pracownik ekipy obsługi sprzętu sportowego, ale w tym przypadku chodziło o serwisanta (nadal ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 smar silikonowy http://www.winohobby.biz//index.php?products=product&prod_id=923 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest franc Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Stosujecie wazelinę kosmetyczną na uszczelki? Przecież uszczelka ma styczność z piwem! I co nie psuje się nie reaguje jakoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilis Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Ja stosuję. Łatwiej ustawić dekiel w beczkach pepsi. Mam też kegi Piasta z wciskanym fittingiem, pomaga. Wazelina spożywcza. Wesoły ma taką w ofercie, przydaje się czasami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qxa Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 W aptece jak się dobrze pogada można kupić wazelinę farmaceutyczną (techniczną - spożywczą) zwał jak zwał - po 20-30 zł za kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwynbleidd Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 czy cos takiego sie nada https://allegro.pl/oferta/smar-silikonowy-cx80-spozywczy-atest-nsf-0-5kg-8254933802 To ma niby oznaczenie H2 czyli niby dopuszczony do spozywki ale jezeli nie ma stycznosci z jedzeniem. Ogolnie silikon chyba powinien byc dosc bezpieczny? Pewnie lepiej niz wazelina, chcialem od razu kupic zeby miec do robota kuchennego i innych pierdolek bo wydaje sie dosc uniwersalny. Zastanawiam sie tylko czy brac tego pol kilo, czy w sprayu czy 40g tubka wystarczy? Taki otwierany duzy od gory to moze sie latwo pobrudzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 co smarujesz przy kegach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwynbleidd Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) jeszcze nic nie smaruje, ale pomyslalem ze nie zaszkodzi uszczelki pociagnac, te ball lockowe i te od wieka, pewnie by sie tez mniej zuzywaly Edited July 19, 2020 by Gwynbleidd Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 2 godziny temu, Gwynbleidd napisał: jeszcze nic nie smaruje, ale pomyslalem ze nie zaszkodzi uszczelki pociagnac, te ball lockowe i te od wieka, pewnie by sie tez mniej zuzywaly Małe pudełko wazeliny wystarcza na całe życie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts