Mały Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Szacuneczek Bacalhau 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Warka # 85 "Another day, another disaster" Styl: Strong Ale OG zakładane ok. 24°Blg FG zakładane ok. 7,2 °Blg Szacowane IBU 66 Barwa 34 SRM Wielkość warki ok. 24 l Zasyp: Dziwny Pilzneński - 8 kg Aromatic Malt - 750 g Amber Malt - 630 g Caramel/Crystal Malt - 60L - 450 g Vienna Malt - 400 g Chocolate Malt - 350 g Special B Malt - 300 g Roasted Barley - 250 g Zacieranie: 60 min - 66°C 30 min - 72°C ->78°C Chmielenie: 40 g - Magnat - 12,5 % - 90 min 40 g - Chinook - 11% - 10 min Drożdże: Irlandzkie Ciemności - gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Mam nową fiolkę od FM jakby co to gęstwą się podzielę w nowym roku jakiś bitterek na nich zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Spoko, ja zawsze chętny. Kombinuj na 06.01.15 ze Szwagrami! Sie trza spotkać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Co to jest za slod 'Dziwny Pilznenski'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Popatrz tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Warka #83 przelana na cichą. Będzie chmielona na zimno ale się jeszcze zastanawiam czym. Ktoś próbował Pacific Jade na zimno? Zeszło do 2°Blg czyli żarłoczne bestie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitupitu Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 A tak na szybko z wyszukiwarki, przeca działa : http://www.piwo.org/..._20#entry319249 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie wiedziałem, że mnie podejrzewasz o takie lenistwo. Ale o chmieleniu pacific jadę na zimno to nie doczytałem. A raczej o jego wynikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Warka # 86 "Love, reign o'er me" Styl: Brown Ale OG zakładane ok. 12,5°Blg FG zakładane ok. 3,2 °Blg Szacowane IBU 38 Barwa 6 SRM czysto teoretycznie bo jest czerwono-brązowo Wielkość warki ok. 42 l Zasyp: Pilzneński - 6 kg Dziwny Pilzneński - 3 kg Zacieranie: 50 min - 66°C 30 min - 72°C ->78°C Chmielenie: 28 g - Iunga - 10 % - 60 min 28 g - Perle - 7% - 30 min 56 g - Wiliamette - 5,5% - 10 min 56 g - Pacific Jade - 14,5% - 5 min Drożdże: US-05 gęstwa Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Warka #81 zakegowana plus dwa pety łącznie 2 litry. Przy okazji okazało się że butla z CO2 jest pusta, dobrze ze mam wolne w poniedziałek wolne to sobie napełnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Wyszło 42 litry o gęstości 14,6°Blg. Jutro rozcieńczę do 12,5°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Rano okazało się że mam bardzo dużo zimnych osadów. W związku z powyższym lekka zmiana planów i ostatecznie jest 42 litry o gęstości 12,8°Blg. Piwo ma kolor jasnobrązowy, taki powyżej ciemnego ambera. Łukasz zabieraj się z tego bittera potrzebuję gęstwę! Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Bitter powstanie na poczatku stycznia nie mam teraz czasu w pracy ciągle.... A też mnie już nosi żeby uwarzyć coś na tej gestwie z FM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Do warki #83 dorzuciłem po 30 g Citra, Amarilo i Pacific Jade na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jak szaleć to szaleć Wypiję na specjalną okazję. Bacalhau 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ciężko pracowałem i powstał nowy filtrator. Pierwsza walka w nowy rok z witbierem. Muszę go jeszcze umyć i oskalpować z tych naklejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Wygląda profes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Się zobaczy w działaniu. Ale szczeliny cieńsze jak w poprzednim, no i powierzchnia większa. Poza tym ten miedziany, się rozchodził w zacierze odkąd przerobiłem go na dłuższy Trochę krzywo to zabrzmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nacięcia nie powinny być skierowane ku dołowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) A jak by były to byś je zobaczył? Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Rozumiem przekaz zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Będą na dół w trakcie filtrowania, na razie do zdjęcia do góry Bacalhau 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Oj to połączenie wężyk-rurka może spaść jak tylko temperatura wzrośnie i wężyk zrobi się bardzo miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jeszcze je poprawie, ale założenie tej rurki na wężyk to był nie lada problem. Jest bardzo ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się