Jejski Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Na pewno wszyscy z Was grilowali kiełbasę, ale nie wszyscy w ten sposób. Bardzo prosta metoda na urozmaicenie sobie zakąski do piwa. Przekładamy na patyczku kawałki kiełbasy boczkiem, słoniną, cebulką, papryką kawałkiem cukini, lub czymkolwiek innym znalezionym w lodówce. Mój ulubiony zestaw to taki jak na zdjęciach , kiełbasa-cebula-boczek-cebula-kiełbasa itd. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro_y Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 W ten sposób kielbasy jeszcze nie grilowałem, ale dzisiaj napewno skorzystam z tej propozycji, a poza tym życzę wszyskim forumowiczom miłego letniego grilowania oczywiscie przy piwku:beer: Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrapek Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 A znam ten sposób! Coś pysznego. Polecam! Tylko dlaczego od 2 lat, w tygodniu jest zawsze pogoda, a w weekendy, gdy człowiek chce pojechać na cudowne Podbeskidzie pogrillować z rodziną, to zawsze pogoda nijaka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro_y Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 (edited) Szaszłyk rzeczywiście pierwsza liga. Co do pogody to się zgadzam, dzisiaj byłem rano na rybach od godz. 4 do 12, ale do 8,30 pięknie lało za to efekty całkiem fajne. Próbowałem dodac zdjęcie z wynikiem wędkowania ale lipa, podałem ścieżkę dostępu, niby wszystko poszło ok. a zjęcia jak nie było tak nie ma. Pomocy Edited August 24, 2008 by ro_y Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Próbowałem dodac zdjęcie z wynikiem wędkowania ale lipa, podałem ścieżkę dostępu, niby wszystko poszło ok. a zjęcia jak nie było tak nie ma.Pomocy Zapewne zdjęcie ma za duży rozmiar. W mojej sygnaturze masz linka jak to zrobić krok po kroku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro_y Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Dzięki Elroy, nie sprawdziłem rozmiaru. Za szybką pomoc ode mnie K+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Nie znam się na rybach za dobrze - to szczupaki ? (jak nie, to mi K- nie rób ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro_y Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Troche upaprane w glinie, ale szczupaki, jeden 65cm (2,5kg) drugi 52cm(nie ważony) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Nie radzę grilować peklowanej kiełbasy. Związki azotu podgrzane do powyżej 140 stopni to trucizna. Do takich szaszłyków bezpiecznij dla zdrowia jest użyć białej kiełbasy. Najlepiej jakby była to kiełbaska własnej roboty. Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now