Jump to content

Szaszłyk kiełbasiany

Jejski

Recommended Posts

Na pewno wszyscy z Was grilowali kiełbasę, ale nie wszyscy w ten sposób. Bardzo prosta metoda na urozmaicenie sobie zakąski do piwa. Przekładamy na patyczku kawałki kiełbasy boczkiem, słoniną, cebulką, papryką kawałkiem cukini, lub czymkolwiek innym znalezionym w lodówce. Mój ulubiony zestaw to taki jak na zdjęciach , kiełbasa-cebula-boczek-cebula-kiełbasa itd. pozdrawiam :D

W ten sposób kielbasy jeszcze nie grilowałem, ale dzisiaj napewno skorzystam z tej propozycji, a poza tym życzę wszyskim forumowiczom miłego letniego grilowania oczywiscie przy piwku:beer:

Pozdrawiam

A znam ten sposób! Coś pysznego. Polecam!

Tylko dlaczego od 2 lat, w tygodniu jest zawsze pogoda, a w weekendy, gdy człowiek chce pojechać na cudowne Podbeskidzie pogrillować z rodziną, to zawsze pogoda nijaka...

Szaszłyk rzeczywiście pierwsza liga.

Co do pogody to się zgadzam, dzisiaj byłem rano na rybach od godz. 4 do 12, ale do 8,30 pięknie lało za to efekty całkiem fajne.

Próbowałem dodac zdjęcie z wynikiem wędkowania ale lipa, podałem ścieżkę dostępu, niby wszystko poszło ok. a zjęcia jak nie było tak nie ma.

Pomocy

Edited by ro_y

Próbowałem dodac zdjęcie z wynikiem wędkowania ale lipa, podałem ścieżkę dostępu, niby wszystko poszło ok. a zjęcia jak nie było tak nie ma.

Pomocy

Zapewne zdjęcie ma za duży rozmiar. W mojej sygnaturze masz linka jak to zrobić krok po kroku.

Nie radzę grilować peklowanej kiełbasy. Związki azotu podgrzane do powyżej 140 stopni to trucizna. Do takich szaszłyków bezpiecznij dla zdrowia jest użyć białej kiełbasy. Najlepiej jakby była to kiełbaska własnej roboty.

Pzdr.