hrapek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ciekawy jestem co wolicie. Kiełbasę z grilla czy z ogniska? Choć zwykle jadam z grilla, to ta z ogniska ma moim zdaniem jakiś taki inny, lepszy smak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Moim zdaniem lepiej smakuje kiełbasa z ogniska, pomijam fakt, że jak całe towarzystwo stoi dookoła ogniska i piecze sobie kiełbasę tworzy się bardzo fajna atmosfera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgadzam sią z Tobą Ro_y. Przy grillu zwykle stoi ofiara z łapanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgadzam sią z Tobą Ro_y. Przy grillu zwykle stoi ofiara z łapanki. Ognisko wspaniała sprawa - a ziemniaków nie jadłem chyba z 10 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Od pewnego czasu żadna kiełbasa. Nie ma smacznych kiełbas To już lepiej zrobić golonkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Golonkę na patyku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Golonkę do kociołka, do tego wlewamy piwo, zakręcamy i wkładamy blisko żaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgadzam sią z Tobą Ro_y. Przy grillu zwykle stoi ofiara z łapanki. Do tej pory obsługa grilla to była dla mnie frajda Ognisko wspaniała sprawa - a ziemniaków nie jadłem chyba z 10 lat Namiastkę takich ziemniaków jak z ogniska można spokojnie zrobić w domu. 5-6 średnich ziemniaków należy dokładnie umyć ale nie obierać. Nakłuć je widelcem, położyć na tależ i wstawić na 10-12 minut do mikrofalówki. Moc ustawiamy na 800-850W. Ziemniaków nie przykrywamy. Zimą czasami robię dzieciom taką namiastkę lata. Od pewnego czasu żadna kiełbasa. Nie ma smacznych kiełbas To już lepiej zrobić golonkę. Zrób sobie sam kiełbaskę, będzie smaczna. Jakby co mogę podesłać przepisy. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Namiastkę takich ziemniaków jak z ogniska można spokojnie zrobić w domu. 5-6 średnich ziemniaków należy dokładnie umyć ale nie obierać. Nakłuć je widelcem, położyć na tależ i wstawić na 10-12 minut do mikrofalówki. Moc ustawiamy na 800-850W. Ziemniaków nie przykrywamy. Zimą czasami robię dzieciom taką namiastkę lata. A gdzie zapach ogniska?? No, ale lepszy rydz niż nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Z całym szacunkiem, ale spieczonej skórki ziemniaka(czasem nawet lekko zwęglonej) i atmosfery po zmierzchu przy ognisku chyba żadna mikrofalówka nie zastąpi:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Z całym szacunkiem, ale spieczonej skórki ziemniaka(czasem nawet lekko zwęglonej) i atmosfery po zmierzchu przy ognisku chyba żadna mikrofalówka nie zastąpi:cool: No na pewnie nie zastąpi, ale jak Wnuczek pisze, zimą dla dzieci to może być też nie lada radocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Z drugiej strony, zrobimy przecież wszystko aby dzieciaczkom zrobic radoche, a zimą mikrofala bądź piekarnik też prowadzi do celu choc to tylko namiastka:D Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez ro_y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Co do namiastki ziemniaka z piekarnika, ostatnio robilem ziemniaki na sposob brytyjski duzy ziemniak. Czyli wybiera sie kilka ziemniakow srednio-duzych zaiwja w folie i do piekarnika, poki nie beda miekkie. Podawac przecietego na pol oblozone salatkami (tunczyk z kukurydza, lub jak kto lubi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Cześć odświerzam temat Golonkę do kociołka, do tego wlewamy piwo, zakręcamy i wkładamy blisko żaru. samą golonke czy jakieś warzywa też? dolewasz wody? dawaj jakieś szczegóły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witaj, u mnie są dwie wersje baza - kociołek wyłożony liśćmi kapusty i potem 1. golonka, ziemniaki, inne mięsiwa dla aromatu, cebula 2. mix mięsiw i wędlin z lodówki - chętnie tzw okrawki czy resztki;-) ze sklepu, dużo ziemniaków, cebuli - i co tam dadzą na bazarze - buraka, marchew, taki śmietnik. No i na ogień Smacznego flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się