Shooter Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Potrzebuję rozruszać drożdżaki Wyeast 1187 Ringwood Ale. Najbardziej pasuje mi zrobić Koelscha. 2,50 kg Pilzneński (3,9 EBC) Grain 64,94 % 0,70 kg Monachijski typ I - Weyermann (15,0 EBC) Grain 18,18 % 0,40 kg Pszeniczny jasny - Weyermann (4,0 EBC) Grain 10,39 % 30,00 gm Magnum 2009r [G] [7,20 %] (60 min) Hops 26,9 IBU 1 Pkgs Ringwood Ale 1187 (Wyeast Labs #1187) Yeast-Ale Proszę o uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Drożdży niestety nie znam, ale nie pasuje mi ten monachijski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Dawaj, będzie eksperyment. Opisują te drożdże jako idealne do porterów i brown ale. @elroy, robiłem kolońskie z 10% jasnego monachijskiego i było dobre, na pewno je powtórzę na jesień. Tak samo dobre, jak z 10% wiedeńskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 robiłem pare różnych piw od ciemnych do jasnych,jedno z zasypem na lagera i też jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się