slotish Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 A jakie to możliwości techniczne mają administratorzy/ moderatorzy tego forum ,których nie ma zwyky użytkownik, a byłby pomocny w rozwiązaniu konfliktu pomiędzy dwoma użytkownikami? Zastanawiałem się czy warto cokolwiek pisać w tym, pod pewnymi względami, żenującym wątku. Prawdę powiedziawszy nie popieram żadnej ze stron konfliktu. Mam to na prawdę gdzieś jak skończy się ta kłótnia. Proszę jednak nie pisać, że admin i moderator nic nie może zrobić. Bo brzmi to trochę jak ostra ściema. Jak użytkownik Mojrzesz obraził forumowiczów to dostał ostrzegawczego bana i po problemie. Po wszystkim wrócił na forum i teraz ma czyste konto "plusów i minusów". Proszę postawić sprawę jasno albo zamknąć ten wątek bo właśnie taka paplanina - jak ten post - psuje atmosferę na forum najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merv Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Witam Nie mam zamiaru się ustosunkowywać do żadnego z powyższych postów. Dalsze rozważanie ma charakter czysto teoretyczny' date=' nie odwołuje się do żadnych konkretnych osób. Może, by na przyszłość uniknąć takich sytuacji, wprowadźmy oprócz punktów "reputacji" jeszcze "ostrzeżenia"? Rozdają je admin i moderatorzy (tak, dobrze myślicie - według własnego zdania i sumienia). Za jedno złamanie regulaminu można dostać jedno ostrzeżenie. Jeśli ktoś w danym czasie przekroczy dopuszczalną ilość (powiedzmy jedno czy dwa w roku) dostaje bana na kolejne 6 miesięcy. Tyle powinno wystarczyć, by zbanowany nabrał rozumu a emocje troszkę opadły. Jeśli znów zacznie fikać - rok bana i tak dalej. Taki system minimalizuje straty dla piwo.org, a jednocześnie jest jasny, przejrzysty i pozwala ukarać tych co obrażają innych, trolli, spamerów czy inne dzieci neo (nie żeby tu były - mówię na przyszłość).[/quote'] Tylko czy tak naprawdę jest sens tworzenie skomplikowanych reguł dla sytuacji, które zdarzają się raz na 4 lata? To jedne z prostszych reguł. Niestety, z takimi zdarzeniami jest jak z "teorią samobójstw" - jedno pociąga dwa następne. Z drugiej strony, parafrazując Sun Tzu i Machiavellego: mechanizm represji nie służy wymuszania posłuszeństwa - samo jego istnienie sprawia, że ludzie, wiedząc co może ich spotkać, nie podejmują akcji wymierzonych przeciw innym. Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Merv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Elroy- zamknij ten dialog albo ukryj mi mozliwosc widocznosci tego wątku. To forum o piwie a nie skrzywdzilomniezycie.wybaczmi.org użytkowniku temat jest także dal ciebie jak w przyszłości ciebie obrażę to musi ktoś zareagować chyba że to cię kręci Jak mnie obrazisz zrobie jedno z 3 ponizszych 1 zignoruje X 2 Napisze do X na PW mile lub niemile slowa 3 podam X do odpowiednich organów Na pewno nie bede robil z forum tablicy zażaleń, leczac swoje kompleksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 A ja nie ciosałbym kołków na głowie bmp. Rozumie, co On teraz czuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Myślę, że już wystarczająco dużo każdy na ten temat napisał. Pozwolę sobie, zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, zamknąć wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi