Spotter Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Przyznam się bez bicia - nigdy nie miałem styczności z Witbier'em. Z tego też powodu zdecydowałem się, aby takiego uwarzyc. W zeszłym tygodniu poszedł u mnie do butelek i po tygodniu widzę, że w górze szyjki się klaruje (robi się przezroczysty). Natomiast reszta jakoś tak... jakby mniej chciała Pytanie jakie mam do was, to czy Witbier powinien się pieknie wyklarowac przed podaniem, czy z powodu domieszki słodu pszenicznego jest raczej mętny? Witbier z zestawu od HB. Tutaj opis tejże warki: Wtibier #6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 to t drożże chyba tak mają,wyklaruje się w końcu,ale wit mętny powinien być więc nie ma czym się przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Ja tam się nie przejmuje - poprostu nie wiem co powiedziec, gdyby ktoś mnie z czasem zapytał przy serwowaniu Dla mnie nie ważne, czy klarowne czy nie - wazne, by było smaczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_s1 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witbier powinien być mętny i jasny. W czasie leżakowania, szczególnie w niskiej temp się klaruje, ale podczas przelewania do kufla zawsze trochę drożdży wpłynie bo z reguły słabo flokulują, więc i tak będzie mętny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Tutaj np. pyszny witbier od Vettisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Wygląda jak mój pierwszy Koelsch typowa zawiesina ale bardzo smaczna i to nie tylko moja opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się