Fidel Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia jesli ten ktory wyslalem ja ma potencjal zbey sie sprawdzic to nie widze sensu zeby wlasnorecznie kupowac oraz modyfikowac podany przez Ciebie kontroler poniewaz roznica cenowa nie jest spora a musialbym dokupic inne rzeczy + nie lubie grzebac w czyms takim No to kup tamten. Powodzenia Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 5 godzin temu, g_berger napisał(a): : STC-1000 ma najniższą wartość histerezy 0,3 stC, najniższa zadana wartość chłodzenia to 3 stC Aż poszedłem sprawdzić. Mój ma histerezę 0,1, a zakres -60 do + 120... (dalej już nie sprawdzałem). Więc albo masz jakąś starszą wersję, albo podrobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 6 godzin temu, g_berger napisał(a): STC-1000 używam do grzania i do chłodzenia: chłodzenie w lodówce, grzanie za pomocą zainstalowanej w lodówce lampy "kwoki" Zalety: łatwo utrzymać zadaną temp. nawet uwzględniając bezwładność temperaturową płynu (sonda SCT-1000 wewnątrz fermentora) Wady: STC-1000 ma najniższą wartość histerezy 0,3 stC, najniższa zadana wartość chłodzenia to 3 stC więc nawet gdyby zamontować go w zamrażarce to i tak nie zejdzie poniżej tej temp Może kiedyś wrzucę fotkę jak nie zapomnę W opisie z allegro jest że -50'C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 5 Grudnia Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 9 godzin temu, anteks napisał(a): W opisie z allegro jest że -50'C I tak właśnie jest 15 godzin temu, Fidel napisał(a): No to kup tamten. Powodzenia Cytując teks z jednego z ulubionych seriali "Młode nie zawsze słuchają" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g_berger Opublikowano 7 Grudnia Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia @anteks faktycznie zakres sct-1000 -50 +99 ale histereza na moim 0,3 ale to raczej bez znaczenia, te 3 st o których pisałem to najniższa wartość chłodziarki zdaje się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi