szop007 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 I nieuchronnie zbliżamy się do setki Ciekawe jakie piwo będzie przy warce #100 Pewnie Belg,może nawet BPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 I nieuchronnie zbliżamy się do setki Ciekawe jakie piwo będzie przy warce #100 Pewnie Belg' date='może nawet BPA [/quote'] Nie wiem, na razie nie myślałam jeszcze. Jeśli Belg to może quadrupel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 KURDUPEL to na Śląsku taki mały. DORI to powinno być piwo WIELKIE ja cyfra 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 ale w systemie binarnym 100 to 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Cześć Ciekawe jakie piwo będzie przy warce #100 Znając Dori to jakieś mocarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Kurdupli (czasem i tak kartofle nazywano) to ugotuj sobie na obiad. La Trappe ma w ofercie Quadrupel- takie belgijskie piwko w cenie 20-30zł/ pół litra. Ma 10% alk. i ponoś jest zarąbiste. A jako, że Dori specjalizuje się w belgach to niech uwarzy ten specjał, bynajmniej ja jestem za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Kurdupli (czasem i tak kartofle nazywano) to ugotuj sobie na obiad.La Trappe ma w ofercie Quadrupel- takie belgijskie piwko w cenie 20-30zł/ pół litra. Ma 10% alk. i ponoś jest zarąbiste. A jako, że Dori specjalizuje się w belgach to niech uwarzy ten specjał, bynajmniej ja jestem za. Dzięki Pieron, właśnie o tym myślałam, czyli o bardzo mocnym "belgu". Mam nadzieję, że uda mi się uwarzyć coś podobnego do La Trappe Quadrupel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Kurdupli (czasem i tak kartofle nazywano) to ugotuj sobie na obiad.La Trappe ma w ofercie Quadrupel- takie belgijskie piwko w cenie 20-30zł/ pół litra. Ma 10% alk. i ponoś jest zarąbiste. A jako' date=' że Dori specjalizuje się w belgach to niech uwarzy ten specjał, bynajmniej ja jestem za.[/quote'] Dzięki Pieron, właśnie o tym myślałam, czyli o bardzo mocnym "belgu". Mam nadzieję, że uda mi się uwarzyć coś podobnego do La Trappe Quadrupel PROPONUJE COS Z LA TRAPE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Kurdupli (czasem i tak kartofle nazywano) to ugotuj sobie na obiad.La Trappe ma w ofercie Quadrupel- takie belgijskie piwko w cenie 20-30zł/ pół litra. Ma 10% alk. i ponoś jest zarąbiste. A jako' date=' że Dori specjalizuje się w belgach to niech uwarzy ten specjał, bynajmniej ja jestem za.[/quote'] Dzięki Pieron, właśnie o tym myślałam, czyli o bardzo mocnym "belgu". Mam nadzieję, że uda mi się uwarzyć coś podobnego do La Trappe Quadrupel PROPONUJE COS Z LA TRAPE No dobra, źle się wyraziłam, chodziło mi o coś bardzo mocnego w belgijskim stylu, a tylko La Trappe przychodziło mi do głowy jako przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Jasne Grillowe (warka 94) trafiło wczoraj do kegów. Uwarzyłabym coś, tylko ciągle brakuje czasu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Też bym uwarzył, tylko ciągle za ciepło. Pod koniec sierpnia już ma być chłodniej, wiec od września będzie można zacząć sezon. Tylko jeszcze parę modyfikacji i do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 17l warki 95 trafiło do kega, a reszta do butelek. Niestety piwo z jednego fermentora chyba złapało infekcję. Warzenie w upały to jednak nie jest najlepszy pomysł :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 W upały to do ogródka i opalanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 W upały to do ogródka i opalanie. To opalanie to chyba za karę Nie cierpię się opalać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Która kara większa - opalanie się czy zmarnowana warka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 W upały to do ogródka i opalanie. To opalanie to chyba za karę Nie cierpię się opalać... To trawę kosić, kwiatki sadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 W upały to do ogródka i opalanie. To opalanie to chyba za karę Nie cierpię się opalać... To trawę kosić' date=' kwiatki sadzić [/quote'] Chyba tak trzeba będzie robić bo te letnie warki to porażka, szkoda czasu i surowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 bo te letnie warki to porażka, szkoda czasu i surowców. Ja na to wpadłem już 3 lata temu, ale też musiałem w tym roku trochę uwarzyć latem. Zdążyłem jeszcze przed upałami. Chociaż właściwie to dzisiaj zabutelkowałem 2 warki. No, ale to były dolniaki, cały czas w chłodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 WARKA 96 TRIPEL Zasyp: 9,5kg pilzneński 0,5kg pszeniczny 0,5kg monachijski 0,35kg carapils 0,15kg biscuit Zacieranie: 40 minut w 64°C 20 minut w 72°C Gotowanie 70 minut Chmielenie: 15 Marynki (szyszki) + 55g Lubelski (szyszki) na początku gotowania 30g Lubelski (szyszki) + 1500g cukru w 60 minucie gotowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Dori, czy mogła byś napisać, na jakich drożdżach robisz i jakie było końcowe BLG? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Wyszło 40l brzeczki o ekstrakcie około 19°Blg . Zadane starterem THG. Mam nadzieję, że tym razem "lambik" z tego nie wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Warka 96 powędrowała właśnie po długiej burzliwej na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 A jakieś zdjęcia z warzenia w Cieszynie będą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 A jakieś zdjęcia z warzenia w Cieszynie będą? Nie może być inaczej. Ale w zeszły weekend nie było chyba jeszcze warzenia G.Ch. Podobno tylko starter nastawiono BZ w zeszły weekend przyjmował jedynie wskazówki dot. warzenia Brackiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 A jakieś zdjęcia z warzenia w Cieszynie będą? Ale to jest temat - Zapiski piwowarów domowych - a nie warzenie w Browarze Zamkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się