danol148 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 http://www.joemonster.org/art/18114/Twoja_wlasna_limitowana_szklanka_do_piwa dla mnie coś fajnego chyba sobie sprawię coś takiego z jakieś stylowej flaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Jak dla mnie praca nie warta świeczki, ale przyznać muszę, że pomysł i wykonanie na medal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Ja kiedyś widziałem aukcję na Allegro z gotowymi szklankami z takich butelek, chyba po 6zł/szt jeśli się nie mylę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam Fajne tylko pracochłonne .Butelkę łatwiej i szybciej obcina się olejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Butelkę łatwiej i szybciej obcina się olejem Wrzucaj sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam Do butelki wlewamy olej do wysokości na której ma byc obcięta .Następnie rozgrzewamy bardzo mocno pręt stalowy i szybko wkładamy do butelki słychać syk i jesli pręt był dostatecznie rozgrzany butelka pęka. Sprawdzony sposób z książki "Między zabawą a fizyką " Trzeba tylko uważać przy wkładaniu pręta aby nie trącic butelki wtedy ślad po przecięciu jest idealnie równy,butelka musi stać na równej i wypoziomowanej powierzchni oraz trzeba pamiętać ,że po przecięciu butelki część oleju wyleje się wiec najlepiej postawić butelkę w jakimś naczyniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam Do butelki wlewamy olej do wysokości na której ma byc obcięta .Następnie rozgrzewamy bardzo mocno pręt stalowy i szybko wkładamy do butelki słychać syk i jesli pręt był dostatecznie rozgrzany butelka pęka. Sprawdzony sposób z książki "Między zabawą a fizyką " Trzeba tylko uważać przy wkładaniu pręta aby nie trącic butelki wtedy ślad po przecięciu jest idealnie równy,butelka musi stać na równej i wypoziomowanej powierzchni oraz trzeba pamiętać ,że po przecięciu butelki część oleju wyleje się wiec najlepiej postawić butelkę w jakimś naczyniu Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Olej jadalny czy taki do samochodu ? Pręt rozgrzany w palenisku kowalskim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 http://www.metacafe.com/watch/1031180/beer_bottle_glass/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam Doświadczenie robiłem parę ładnych lat temu z kolegą w pracy . Olej którego użyliśmy to był jakiś tani olej maszynowy pewnie mineralny . Pręt rozgrzaliśmy do czerwoności w piecu węglowym w kotłowni . Po włożeniu pręta do butelki słychac syknięcie , myśleliśmy już że nic sie nie stało , ale chciałem podnieść butelkę , złapałem za szyjkę i okazało się że miejsce przecięcia jest prawie nie widoczne a obie części łoczy tylko etykieta .Powierzchnia przecięcia była bardzo gładka bez wyszczerbień , a samo butelka nie tak jak na filmie pękła bez żadnej pomocy Jedyną wadą była nierówna linia cięcia spowodowana potrąceniem butelki przy wkładaniu pręta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi