crosis Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Wpadnij na browara, podobno potrafię motywować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroxan Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 słód jest, chmiel jest, drożdże są, weny nie ma jesienna depresja ogarneła browar radwanicki, ech, żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce.... Odwiedzimy Cię z Leszczem, wyzerujemy kegi...to motywacja się znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 dokładnie, też o tym pomyślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 To ja też się piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 czyli najbliższe spotkanie z cyklu "wrocławskie grillowanie" u amap'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 No tak, to się nazywa motywacja.... :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Nie, to tylko wstęp. Motywacją byłoby powiedzenie kilku ciepłych, aczkolwiek nicenzuralnych słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 no dobra, miałem wyjechać na łykend ale że córka chora to zostaje w domu - sobota może być? tylko jak babcia nie zajmie sie dziećmi to kultura i spokój maja być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Tylko, że ja mam ustalone warzenie na sobotę, bo mi małażonka idzie na babski wieczór i nie będzie marudzić, że mnie jeszcze w domu nie ma. Chyba, że szybciej skończę to w tedy z chęcią wpadnę Poza tym my zawsze spokojni i kulturalni jesteśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Wstaniesz wcześniej to się wyrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Dla zainteresowanych degustacją tego co w stopce to zapraszam na sobotni wieczór - po adres na pw .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 starał się będę jest motywacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroxan Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Fajnie...ustawilem spotkanie, oczywiscie bez terminu...ale jutro to my na weselu sie bawimy szkoda ze mnie z Wami nie bedzie. Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 no tak, papier wszystko przyjmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroxan Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Niedziela ...nie ma problemu. Tez mialem jutro warzyc, ale posciel ktora kupilismy na prezent, jest uszkodzona... Wlasciwie to nie bedzie takie nalne wesele...mielismy isc tylko na slub, ale pare dni temu zostalismy zaproszeni do klubu wieczorem. Takie niby spotkanie z najblizszymi znajomymi. No i masz bano placek...dobrze, ze dzis bula wyplata ;p Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 (edytowane) 24.11 - #29 - Serviatus status brevis est II : Zasyp * słód pilzneński - 3kg * słód wiedeński - 0.55kg * słód pale - 0.5kg * słód karmelowy 600 - 0.1kg * słód pszeniczny - 0.5kg Surowce: * mech 5g Zacieranie * 20' - 54°C * 40' - 63°C * 20' - 72°C * 10' - 78°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 20g lomik 4.5%ak * 15' - 15g sybilla 6.5%ak * 5' - 5g tradition 5.5%ak Drożdże * S-04 Edytowane 24 Listopada 2012 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Widzę, że udoskonalasz recepturę, ale to już będzie podpadało pod "chmielenie homeopatyczne" ale cieszę się, że w końcu zabrałeś się do warzenia bo strasznie mnie martwiła twoja postawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 już od razu homo... nie każde piwo musi posiadać mega goryczkę... poza tym niecałe 20 IBU to nie jest mało..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 mega to nie ale przynajmniej wyczuwalną, no ale wypijemy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 tak jest, bo smaczne piwo nie musi mieć wyczuwalnej goryczki - to tak na przekór panującemu trendowi; robię piwo domowe, więc jak dodam mega ilość chmielu to będzie wtedy najlepsze na świecie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Oj amap, jest różnica pomiędzy sporą, wyczuwalna goryczką, a za dużą goryczką. To jak z jajecznica i pieprzem ;-) grunt, żeby chmiel nie przykrywal wszystkiego innego:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 grunt, żeby chmiel nie przykrywal wszystkiego innego:-) no właśnie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 warka 29 poszła na cichą z dodatkiem 30g hellertau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) 28.12 - #30 - Quia nominor capra (koźlak): Zasyp * słód aromatic - 2.7kg * słód pilzneński - 1kg * słód monachijski - 1kg * słód carared - 0.5kg * słód caramunich - 0.5kg * słód melanoidowy - 0.2kg Zacieranie * 10' - 63°C * 40' - 72°C * 10' - 76°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 30g tradition 5.5%ak * 5' - 5g tradition 5.5%ak Drożdże * Pilsner Urquell Edytowane 28 Grudnia 2012 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 W dniu wczorajszym browar rozszerzył działalność - rozpoczęła sie produkcja serów Z 9l mleka powstało 1,1kg sera typu Jack (efekty za 3-4 tygodnie) oraz 0,2kg sera typu ricotta (efekty za dwa tygodnie - bo to trochę inna ricotta) Następny w kolejce czeka miód pitny (a w zasadzie czekam na drożdże - miód jest ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się