crosis Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Hmm... czyli spotkanie piwowarskie za jakieś 4 tygodnie, żebyśmy wszyscy mogli spróbować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 ta, jasne, mam nadzieję że coś jeszcze zostanie do tego czasu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 koźlak po dwóch tygodniach zszedł z 16°BLG do 6.5°BLG, zapach jest lagerowo/skunksowy, dużo CO2.... jak dla mnie za dużo ale może tak ma być. w smaku słody i lekka goryczka ciekawe co z tego bedzie. przelać na cichą czy zostawić oto jest pytanie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Oczywiście to zależy od zacierania, ale mi munichy zeszły w koźlaku z 17 do lekko poniżej 5°Blg. Możesz przelewać, najwyżej dofermentuje na cichej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 potrzymam jeszcze w w wytwórni sera doszło do wstępnej degustacji - ricotta była nieziemska, jack po dwóch tygodniach też już jest super.... btw szukam dostawcy mleka z okolic wrocławia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 20.01.13 - #31 - Belgian Blond Ale Zasyp * słód pilzneński 2,80kg bestmalz * słód pilzneński 0,80kg castlemalting * słód pszeniczny 0,70kg * słód wiedeński 0,6kg * słód abbey 0,50kg * miód 0,20kg Zacieranie * 57°C - 10 min * 62°C - 45 min * 72°C - 20 min Gotowanie 70'/chmielenie * 20g Centennail 9,6AK- 60min * 15g Citra 12AK - 5min * 20g suszonej skórki cytryny - 5min * 20g suszonej skórki pomarańczy - 5 min Drożdże * Abbey 1214 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) Quia nominor capra zabutelkowane przy 5°Blg BBA przelane na cichą przy 3°Blg Edytowane 3 Lutego 2013 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 http://www.gaianstudies.org/articles6.htm - a niektórzy się dziwią, że mało chmielu daję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) http://www.gaianstud...g/articles6.htm - a niektórzy się dziwią, że mało chmielu daję But hops possesses two characteristics notably different than the herbs it replaced - it causes the drinker to become drowsy and it diminishes sexual desire. rozumiem, że to cię tak przestraszyło Edytowane 11 Lutego 2013 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 raczej to miałem na mysli: Consumption by men of large levels of estrogenic compounds can lead to erection problems later in life. In fact, there is a well-known condition in England called Brewer's Droop which is regularly contracted by bartenders and brewers after years of exposure to hopped beers and ales. trzeba dbać o zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 a, co już zauważyłeś jakieś symptomy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 musiałbyś się żony spytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 o, nawet ktoś to przetłumaczył - http://www.piwo.org/topic/3976-gruit-czyli-piwa-bezchmielowe/page__st__20#entry131466 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 się zrobiło miód pitny, czwórniaczek niesycony: - 2.7l miodu lipowego - 7l wody - 4g kwasku cytrynowego - 4g fosforan diamonowy - 3g uwodnionych saccharomyces cerevisiae bayanus po godzinie zaczęły pracować intensywnie: do spróbowania za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 do miodku zrobiło sie chlebek pszenno-owsiany: - 250g mąki owsianej - 1.5kg mąki pszennej - 1.5l wody - 10g drożdży piekarniczych (20g suchych) - 2 jajka - 4 łyżki soli - 150g miodu - 3 łyzki masła wyszło 2.5 bochenka fantastycznego w smaku chleba: do poprawy skórka - wyszła zbyt miękka jak na mój gust (chyba, że to przyzwyczajenie do chleba kupnego....) podobno chleb pszenny staje się czerstwy po 2 dniach a żytni po 7 dniach, jeśli to prawda to następnym rodzajem będzie żytni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 blue stilton made in poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 13.04 - #32 - Quod me nutrit me destruit (karmelowy witbier): Zasyp * słód pilzneński - 1.8kg * słód pszeniczny - 1.5kg * słód cara blond - 0.5kg * słód cara ruby - 0.2kg * słód aromatic - 0.1kg * słód pszeniczny crystal - 0.1kg Surowce: * 1 skórka mandarynki - 5' * 1 skórka cytryny - '5 * 10g kolendry - 5' Zacieranie * 30' - 50°C * 60' - 66°C * 20' - 76°C * 10' - 78°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 30g Hersbrucker 4.2% ak Drożdże * WB-06 * 3522 Belgian Ardennes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 no proszę, kto się ogarnął i zaczął coś warzyć Surowce: * 1 skórka mandarynki - 5' * 1 skórka cytryny - '5 * 10g kolendry - 5' trochę mało tego..... chyba nie poczujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 niestety no proszę, kto się ogarnął i zaczął coś warzyć siem obudziłem z zimowego trochę mało tego..... chyba nie poczujesz cóż zrobić, zapasów więcej nie było.... na cichą coś dorzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 cóż zrobić, zapasów więcej nie było Przecież biedronka jest tak blisko to daj trochę (10g) citry na ostanie 5min gotowania albo na cichą, to Ci trochę podbije cytrusowe zapaszki. Chociaż u mnie dało sporo zapachów kwiatowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Za późno, będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 co powstanie z brzeczki wlanej do peta i przechowywanej przez 3 miesiące w 8 stopniach C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 nic? jeżeli pet i brzeczka były sterylne to nic się nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 no to chyba nie były sterylne bo mam nagazowaną brzeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się