dżony Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jak już wiecie, piwo uwarzone , wyszło tego coś ok. 900 hl gorącej brzeczki, co po ochłodzeniu, stratach i fermentacji powinno dać jakieś 750 hl planowanego piwa. W sumie, to mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o technologię, to nic mnie na miejscu nie zaskoczyło. Wszystko (a przynajmniej większość) było takie, jak na ustaleniach z piwowarami browaru przed warzeniem; a to dobrze . Z nowości, to dzisiaj dostałem - prosto z pieca - render kapsa. Można sądzić, że kolorystyka kapsla współgra z tonacją przyszłej etykiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 (edytowane) Gryfny Edytowane 25 Października 2011 przez apolloks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Z lekkim opóźnieniem (ale zawsze lepiej niż wcale ) melduję Wam, że po prawie miesięcznym leżakowaniu w nowo epoksydowanych tankach, 19 listopada piwo trafiło do butelek . W międzyczasie miałem okazję odwiedzić BBZ i spróbować świeżego, niedoleżakowanego i mętnego Kolscha - wtedy zapowiadał się całkiem ciekawie. Oczekując na premierę, dzisiaj niespodziewanie dostałem paczkę... nadawca GŻ... otwieram, czując jak mi rośnie tętno , a tam w środku kilka przedpremierowych butelek i gadżetów GCH! :) Właśnie się rozkoszujemy z ojcem piwem kolońskim, w oryginalnej Stange z cudną oprawą graficzną . Zdjęć tego zacnego trunku dzisiaj nie zamieszczę, ale wrzucę kilka z wizyty w browarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Właśnie się rozkoszujemy z ojcem piwem kolońskim, w oryginalnej Stange z cudną oprawą graficzną Ufffffff! Co za ulga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Czyli jest dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 No to w mikołaja o 18-tej zbiórki w Alma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Kto z Was wybiera się do Katowic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 No ja na bank o ile nie będę musiał na cito za czerwonego robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ufffffff! Co za ulga No ba, szklaneczka ma nawet podziałkę przy 0,2 l Kilka zdjęć jest już w galerii. Ktoś się może wybiera na premierę do Sketcha we Warszawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 a to premiera o godz. 18? Może pojadę po szkło. Pal sześć piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Szkoda, że GŻ nie przysłała piwek kilka dni wcześniej, wtedy mielibyśmy szanse na małą degustację podczas poznańskiej giełdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Szkoda, że GŻ nie przysłała piwek kilka dni wcześniej, wtedy mielibyśmy szanse na małą degustację podczas poznańskiej giełdy. Chciałbyś żeby Janka rozszarpało przy otwieraniu stado zbieraczy kapsli i poprawili Ci od etykiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Szkoda, że GŻ nie przysłała piwek kilka dni wcześniej, wtedy mielibyśmy szanse na małą degustację podczas poznańskiej giełdy. Zapomniałeś o nowej świeckiej tradycji. GCH - sprzedaż zaczyna się 6 grudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Szkoda' date=' że GŻ nie przysłała piwek kilka dni wcześniej, wtedy mielibyśmy szanse na małą degustację podczas poznańskiej giełdy. [/quote']Zapomniałeś o nowej świeckiej tradycji. GCH - sprzedaż zaczyna się 6 grudnia. Tak, tylko nie myślałem o kupnie kolscha, ale o małej degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Czekam zniecierpliwiony na premierę w Cieszyńskich sklepach Społem!! czas zerknąć na allegro czy pojawiło się szkło do Koelscha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Piwa do sklepów już dotarły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja bym się chętnie pojawił - to za zaproszeniami jakimiś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Z tego co słyszałem, to podobno wstęp jest wolny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Do 6.12 nie zostało już dużo czasu, więc żeby zrobić Wam smaczek na BGCHB 2011 wrzucam fotki tego, co wczoraj do mnie kurier przyniósł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Piękna sprawa. Jest piwo GCH Janka, jest piękna szklanka i super wafel. Cóż - gratuluję. A smaka to też mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Do 6.12 nie zostało już dużo czasu, więc żeby zrobić Wam smaczek na BGCHB 2011 wrzucam fotki tego, co wczoraj do mnie kurier przyniósł. Ja też chcę taki pakiet :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Rewelacyjnie wygląda ten zestaw. Smakuje zapewne też. Czy jest szansa, że to piwo będzie dostępne również w innych sieciach niż Alma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Wygląda super!!! Już nie mogę doczekać się degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Wszystko piękne, ale szkoda, że nie ma tam informacji w jakim stylu jest to piwo. Liczyłem na to, że w jakiś sprytny ta informacja zostanie przemycona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi