crocco Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Taaa,już Ci uwierzymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Dostałem metryczkę. Dzięki 12 miejsce Przy tych wadach jak opisane to idę dzisiaj do piwnicy i reszta BarleyWine idzie w kanał Zostaw je na jakieś 2 lata, a będzie Pan zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja również dziękuję za metryczkę. Jako początkujący piwowar bardzo ucieszyłem się z 6 miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Taaa,już Ci uwierzymy No jakby tu powiedzieć hmmm.. wlałem jedno ale w gardło Zostaw je na jakieś 2 lata, a będzie Pan zadowolony. Ja to już zadowolony jestem Tylko gdzie to schować na te 2 lata ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ja to już zadowolony jestem Tylko gdzie to schować na te 2 lata ??? moje miało 18 miesięcy ale jakoś to mu nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 moje miało 18 miesięcy ale jakoś to mu nie pomogło. Niektórym to nic nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Niektórym to nic nie pomoże trudno zacznę warzyć "do szuflady" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 trudno zacznę warzyć "do szuflady" Przy Twoim kalibrze to musisz zmontować porządne SZUFLADZISKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Przy Twoim kalibrze to musisz zmontować porządne SZUFLADZISKO Kiedyś we Wrocławiu był klub/pub Szuflada - ze 200m kw. miał a teraz chyba nie jest w użytku, więc jak znalazł...... Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Startowałem w kategorii Hefeweizen (V), a w metryczce jest wpisana IX kategoria (Quadrupel) i notka: "Nie w stylu, zbliżone do Belgian Strong Ale" oraz "Barwa za jasna - złota". Na liście startowej też jestem w IX kategorii. Do kogo mam się zwrocić z żalami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 A co wpisałeś na formularzu zgłoszeniowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Chcesz powiedzieć, że Hefeweizen dostał się do finału w kategorii BDSA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 A co wpisałeś na formularzu zgłoszeniowym? Zaznaczyłem V kategorię, trudno tu o pomyłkę. Chcesz powiedzieć, że Hefeweizen dostał się do finału w kategorii BDSA? Innego wytłumaczenia nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zaznaczyłem V kategorię, trudno tu o pomyłkę. Jezeli tak, to należą Ci się mocne przeprosiny od organizatorów za tą pomyłkę. Jezeli jednak nie, to niestety - nie ma możliwości zmiany "zaszeregowania" piwa na etapie eliminacji. Trzeba by sięgnąć do archiwum dokumentów i sprawdzić, czyja wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Inaczej mówiąc, weizen nie odpadł w eliminacjach quadrupla? Nie do wiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Chcesz powiedzieć, że Hefeweizen dostał się do finału w kategorii BDSA? Powstaje pytanie który poziom był niższy, konkurencji czy sędziowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 No nie, tu nie chodzi o finał, tylko o eliminacje, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Oczywiście, że eliminacje, sorka za wprowadzenie w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 No nie, tu nie chodzi o finał, tylko o eliminacje, prawda? Ale chyba eliminacje nie były przeprowadzane metodą losowania, tylko jakiejś degustacji i określania co jest wystarczająco dobre, żeby przejść dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Myślisz, że steward otwiera butelkę, pociąga łyk i mówi: o, mam hefewezen, zanieś to do stolika nr 2! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ale chyba eliminacje nie były przeprowadzane metodą losowania, tylko jakiejś degustacji i określania co jest wystarczająco dobre, żeby przejść dalej? Mój Hefeweizen odpadł w elimincjach w kategorii BDSA ponieważ był niezgodny ze stylem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Czyli piwo nie przeszlo eliminacji? Bo z poprzednich postow wynika jakby tak sie stalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Czyli piwo nie przeszlo eliminacji? Bo z poprzednich postow wynika jakby tak sie stalo. tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ano to źle zrozumiałem, że przeszło eliminacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zakończyłem rozsyłanie metryczek Witbier, jeżeli ktoś nie dostał, proszę o kontakt na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi