darko Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ech, a skandal był tak blisko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutimar Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zakończyłem rozsyłanie metryczek Witbier, jeżeli ktoś nie dostał, proszę o kontakt na PW Ale z finału czy z eliminacji również? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Myslę ze do wlasciwego terytorlnie sądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ale z finału czy z eliminacji również? Z finału. Z eliminacji powinny być już rozesłane, lub będą niedługo, bo nie wymagają większej obróbki poza zeskanowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ja dostałem z eliminacji AIPA. Pewnie pozostałe też dziś/jutro dotrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Jeszcze nie miałem okazji się tu udzielać, korzystając z tego że mogę coś wnieść od siebie... Dodałem kilka zdjęć do galerii: Edycja 2012 Szerszy przegląd mojego biegania z aparatem: http://birofilia2012.lechu.pl/ Pozdrawiam Lechu coder i Stasiek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Jeszcze nie miałem okazji się tu udzielać, korzystając z tego że mogę coś wnieść od siebie... Dodałem kilka zdjęć do galerii: Edycja 2012 Szerszy przegląd mojego biegania z aparatem: http://birofilia2012.lechu.pl/ Dzięki Lechu. W końcu i ja będę na paru zdjęciach, a nie tylko z drugiej strony aparatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ja też dołączam do podziękowań, ani ja ani kolega nie mieliśmy aparatu a tu patrzę moja facjata znalazła się na kilku fotkach, w dodatku na scenie. Pozwolisz lechu że sobie skopiuję na pamiątkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Pozwolisz lechu że sobie skopiuję na pamiątkę. Proszę bardzo. Jeżeli ktoś ma zapotrzebowanie na zrobienie sobie odbitki, to na zamówienie mogę dać większą rozdzielczość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Dostałem wczoraj metryczkę z eliminacji AIPA - nie ma to jak wysłać swoje najlepsze dotychczas uwarzone piwo i dostać oceną w ryj pokora, pokora, nauka i jeszcze raz nauka z pokorą... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 E-tam, Jak powysyłasz jeszcze na konkursy to się przyzwyczajisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Może i dobrze że odpadłem przed eliminacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 A ja mam mały zagwozdek Wysłałem 2 piwa - stout i hefe-weizen, ale.... dostałem 3 'metryczki' Pszeniczniak został zakodowany dwoma innymi numerkami.... w jednym DMS w 2gim diacetyl Werdykt przyjęty z pokorą... tym bardziej, że już tego piwa niema - wypite w ogródkowej 'strefie kibica' pozdrawiam serdecznie i bezbramkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ja na 22 litry Weizena dałem 17 gr Tettnangera 4,7% alfa-kwasów na 60 minut i dostałem że za gorzkie następnym razem dam 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 A ja mam mały zagwozdek Wysłałem 2 piwa - stout i hefe-weizen, ale.... dostałem 3 'metryczki' Pszeniczniak został zakodowany dwoma innymi numerkami.... w jednym DMS w 2gim diacetyl Werdykt przyjęty z pokorą... tym bardziej, że już tego piwa niema - wypite w ogródkowej 'strefie kibica' pozdrawiam serdecznie i bezbramkowo Ale chyba nie z finału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ale chyba nie z finału? pewnie że nie... eliminacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 A ja mam mały zagwozdek Wysłałem 2 piwa - stout i hefe-weizen, ale.... dostałem 3 'metryczki' Pszeniczniak został zakodowany dwoma innymi numerkami.... w jednym DMS w 2gim diacetyl W tym roku każdy uczestnik miał ten sam numer w każdym stylu - możesz wykoncypować, która metryczka jest poprawna - ta z numerem takim samym jak w stoucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 No i ja mam A ja mam mały zagwozdek Wysłałem 2 piwa - stout i hefe-weizen, ale.... dostałem 3 'metryczki' Pszeniczniak został zakodowany dwoma innymi numerkami.... w jednym DMS w 2gim diacetyl Werdykt przyjęty z pokorą... tym bardziej, że już tego piwa niema - wypite w ogródkowej 'strefie kibica' pozdrawiam serdecznie i bezbramkowo No ja mam podobny przypadek - wczoraj przyszła metryczka AIPA na maila... dziś dostałem pocztą metryczki z AIPY i Hefe-Weizen ... No i AIPY mają ten sam numer, ale to są dwie różne metryczki - no i tu moje pytanie: każdy sędzia wypisywał osobno czy tak jak jest napisane na metryczce wszyscy wspólnie ? Bo chciałbym wiedzieć czy mała pomyłka, czy po prostu było tyle wad, że na jednej metryczce się nie zmieściło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Możesz sobie wybrać która Tobie bardziej pasuje ps Oby jutro nie okazało się że piwa Andrzeja w kategorii urbock nie przeszło eliminacji Edytowane 26 Czerwca 2012 przez anteks tieroo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Możesz sobie wybrać która Tobie bardziej pasuje ps Oby jutro nie okazało się że piwa Andrzeja w kategorii urbock nie przeszło eliminacji Nie chodzi o to co mi pasuje, tylko o wskazówki dla mnie - czy utleniło mi się piwo i jest za jasne, albo czy czuć w nim DMS i aldehyd octowy - to trochę różne wady jakby nie patrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 A ja mam mały zagwozdek Wysłałem 2 piwa - stout i hefe-weizen, ale.... dostałem 3 'metryczki' Ta dodatkowa "zabrała się" do koperty przypadkowo. Twoje piwa oznaczono numerem 98. Będę prosił prv o zwrot tej nadmiarowej. Sorry za konfuzję, ale gdy się wysyła ok. 200 arkuszy eliminacyjnych... Zdarzyło się także i tak, że komisja wystawiła 2 krytyczne recenzje tego samego piwa. Zbliżone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zdarzyło się także i tak, że komisja wystawiła 2 krytyczne recenzje tego samego piwa. Zbliżone. No i o to mi chodziło, teraz wiem, że poległem z kretesem a byłem taki dumny z tego piwa Czas poprawić swoją technikę i sprzęt ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumek_pl Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 moje AIPA i HW wróciły z krótką informacją KWAŚNE :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Ja czekam na rauchbocka, ale cierpliwość to cnota, więc... czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 aldehyd octowy, przegazowane, gryzące. Wyleczyłem się z konkursów. Za jedną wysyłkę mam surowców na pół warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi