Pieron Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Powoli trzeba się zbierać :cool2: Dokładnie. Tak więc do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Dzięki wszystkim za bardzo liczne przybycie. Przyznam, że tym razem prócz birofilów przybyło liczne grono piwowarów domowych z Częstochowy, Radomska a nawet Poznania. Na pewno było ponad 200 osób. Mnie bardzo cieszy liczne przybycie piwowarów domowych, dzięki Wam zrobiło się bardzo tłoczno i rozmownie. Dzięki Komisji, która to tym razem opędzlowała dubble piwowarów domowych i wyłoniła zwycięzców. Dzięki Jackowi za pokaz warzenia, było wiele chętnych który na pewno zdobyli nie tylko małe doświadczenie ale i przekonały się do zacierania. W kwietniu do kolejna edycja, więc do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Dziękuje Pieronie za zorganizowanie tego spotkania.Było wspaniale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Dziękuje Pieronie za zorganizowanie tego spotkania.Było wspaniale. i to cieszy dlatego wiem że warto zadać sobie trochę trudu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 I ja podziękuję Pieronowi za zorganizowanie spotkania. Również serdeczne podziękowania dla wszystkich za miłą atmosferę i wspólne pogadanki. Wyrazy wdzięczności dla kolegi Kocurka za "piwną edukację". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Było super. ADAM dzięki za zaproszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Brzeczka dojechała do domu bez problemów z szybkością zbliżoną do prędkości światła (nowe auto Pierona). Nottinghamy z gęstwy zadane, czekam na pierwsze oznaki fermentacji. Dziękuje wszystkim, którzy znaleźli czas by pomóc mi w niełatwym zadaniu uwarzenia piwa w pięć godzin. Szczególnie Coelianowi i Przemyssowi, którzy najwięcej pomagali no i Markowi za akcje usunięcia młóta (z wykorzystanie kanalizacji miejskiej). Poza nimi wiele osób przyczyniło się do powstania Spiżowego, amerykańskiego, bursztynowego ale. Dziękuje raz jeszcze wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Grupa RADOMSZCZAŃSKA dziękuje za miłe spotkanie wszystkim uczestnikom, a szczególnie organizatorowi - Pieronowi pozdrawiam niezmiernie serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Razem z Zonią dziękujemy za bardzo miłe spotkanie i wspaniałą atmosferę Warto było przyjechać i pogawędzić w tak miłym towarzystwie :) Pieron jesteś wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Fermentacja ruszyła. Spiżowe AAA rozwija się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Wreszcie dotarłem do komputera. PIERONIE wielkie dzięki za zorganizowanie spotkania - naprawdę świetna impreza. Wszystkim chciałem podziękować również za wymianę doświadczeń degustacyjnych jak i samego procesu warzenia i fermentacji ... jeszcze raz dzięki ... oby takich spotkań było więcej :):P tak na marginesie - po spotkaniu mam zmieniony pogląd na temat "nagazowania typowego Ale'a" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pauler Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Dzięki wszystkim za SUPER spotkanie i przegląd smaków BJCP. Wszystkie piwa były zaje....te Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Stoły uginały się od butelek Organizacja świetna, przy takiej imprezce jest gdzie usiąść i pogadać w większym gronie, bo np. w Żywcu czy Cieszynie nie było takich warunków. Było super, poznałem wiele nowych smaków, tych, które na pewno będę chciał robić, jak i tych, na które się raczej nie skuszę Co do "nagazowania typowego ale'a" przestałem się obawiać, że moje piwa są niedofermentowane, gdy schodzą tylko do 4,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 I ja chciałem podziękować PIERONOWI za organizację , Jackowi za pokaz , pilnie się przyglądałem. Gdzie można nabyć takie małe kufelki , ja też chcę taki Do następnego spotkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Gdzie można nabyć takie małe kufelki , ja też chcę taki Do następnego spotkania Małe kufelki dostaniesz jak zapiszesz się na Birofilie w Żywcu i przybędziesz je odebrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Spiżowe AAA dziś przelałem na cichą. Ekstrakt około 4°Blg. Pewno już dużo nie zejdzie bo zacieranie w 68°C. W smaku wyczuwalne amerykańskie chmiele. W aromacie nie bardzo ale to nie problem bo na cichą dodałem: 15g Amarillo, 15g Citry i 10g Centenniala. Sporo tego więc pewno cicha będzie krótsza niż w moim AAA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Cześć Rex5555 nic mi do Twoich włosów ........ ale małżonce proszę przekazać (łacznie z wtrazami szacunku) że ma w trybie pilnym zafarbować włosy z powrotem na rudo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Spiżowe AAA dziś trafiło do butelek z 130g cukru. Był problem z chmielem, który nie zdążył zatonąć. Do filtracji użyłem podwójnego woreczka muślinowego zdezynfekowanego w kąpieli ClO2. Mam nadzieję, że taka dezynfekcja mu wystarczyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Pewnie wszystko będzie dobrze. A etykietę zrobiłeś, bo jak nie to się zrobi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Jeszcze nie zrobiona. Jak chcesz to machnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Byłem,fajnie było ,dzięki za Tripla i Kopalnioka.Pyszne! Edytowane 19 Stycznia 2012 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się