Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) A czym myłeś przed dezynfekcją? Ja swój po 3-ciej warce przepłukałem gorącym NaOH to z drugiej strony wypłynęła brązowa ciecz. Przepłukałem go tylko gorącą wodą zaraz po poprzedniej warce i zalałem OXI One na kilka godzin. A teraz przygotowuję się do kolejnej warki i wlałem ClO2. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 bez dobrego mycia lanie oxi i clo2 nic Wam nie da. podstawą jest dobre umycie wymiennika i gorąca brzeczka potem wystarczy za dezynfekcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 No nic, jak przyjdzie czas (gdy dostanę wymiennik) to dokładnie przestudiuję wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 A czym uszczelniacie połączenia na gwintach wymiennika? Ja uszczelniłem teflonem i pocieknie przez połączenia najwyżej kilka kropli na warkę, ale ma to tę wadę, że nie mogę rozkręcać za każdym razem do mycia i jest szansa, że coś się nie domyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 w browarach jakoś całe podłączenia wymienników, króćców w zbiornikach są na teflon i jakoś nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Pewnie masz na myśli browary sprzedawane przez minibrowary.pl. Reszta stosuje wymienniki do spożywki od sanitarnymi przyłączeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 U nas będzie na pakuły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 A zamiast pasty będzie towot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 A zamiast pasty będzie towot A powinien być łój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 może zacznijcie wiadrami nosić i przez lejek do wymiennika wlewać a zawory na zbiornikach macie spawane czy nakręcane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 (edytowane) Wymyśliłem jak rozwiązać filtrację, żeby do wymiennika nie dostawał się syf. Poprzednim razem użyłem krótkiego filtratora z oplotu, ale się zapchał na początku filtrowania i musiałem go wyjmować, co wymagało przelewania wszystkiego do innego garnka. Teraz włożyłem do filtratora kawałek miedzianego druta i całość wygiąłem pionowo w garnku. Filtruje idealnie. Edytowane 9 Lutego 2012 przez jake Sojer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Teraz włożyłem do filtratora kawałek miedzianego druta i całość wygiąłem pionowo w garnku. Filtruje idealnie. A zdjęcia jakieś uda się dorzucić? Porównałbym ze swoją ograniczoną wyobraźnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 A zdjęcia jakieś uda się dorzucić? Porównałbym ze swoją ograniczoną wyobraźnią Przypomnij sobie reklamę (albo działanie) prostamolu czy permenu, następnie pomyśl, że filtrator wygląda jakby go zażył i będziesz wiedział jak to wygląda Swiaderny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 (edytowane) Dokładnie tak. Jest jeszcze opcja, żeby wygiąć go spiralnie w górę, ale do tego musi być dłuższy i nie próbowałem. Edytowane 9 Lutego 2012 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Przypomnij sobie reklamę (albo działanie) prostamolu czy permenu, następnie pomyśl, że filtrator wygląda jakby go zażył i będziesz wiedział jak to wygląda No to z moją wyobraźnią nie jest tak źle Tylko jak zmusić wężyk do łykania pastylek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ten drucik możesz zastąpić Swoim organem. Tylko połknij najpierw pastylkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Vena,no wiesz..?takie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ten drucik możesz zastąpić Swoim organem. Tylko połknij najpierw pastylkę. A myślałem, że ja mam chorą wyobraźnię Ale jak pisałem wcześniej - utwierdziłem się, że nie jest najgorzej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Myśl optymistycznie. Na pewno sie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Każdy wymiennik płytowy będzie odpowiedni czy są jakieś preferencje co do zakupu,z jakiego materiału jest wykonany,firma itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 (edytowane) Ja kupiłem najtańszy 30-płytowy i jestem zadowolony. EDIT: niestety już ich nie ma na Allegro. Edytowane 2 Marca 2012 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Vena,no wiesz..?takie rzeczy. Zależy jaki organ ma na myśli może ścięgno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Odkopuję temat Z racji tego, że wymienniki w cenie (sezon grzewczy?) dobrym pomysłem jest zakup na rynku wtórnym? Co może stać się niedobrego z takim wymiennikiem podczas normalnego użytkowania przez np. 2 sezony z kotłem C.O.? Nie ukrywam, że 1/3 ceny nowego jest kusząca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Może odkładać sie kamień i syf z instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Kwasowanie nie załatwi sprawy? Piszę o rynku wtórnym tych wymienników z górnej półki np. http://www.nokaut.pl...0-secespol.html Chyba, że nie ma co zawracać sobie głowy i rozejrzeć się za nowym 'no name' z dolnej półki? np. http://allegro.pl/wymiennik-ciepla-plytowy-plyt-30-kw-pow-0-65m2-3-4-i3011559633.html Edytowane 11 Lutego 2013 przez Swiaderny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi