pavulonek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Te 1,96zł dopłaty wysłać Tobie przelewem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Te 1,96zł dopłaty wysłać Tobie przelewem? Możesz wysłać przelewem. Kolega mateos także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Paczka z fermentatorami wczoraj dotarła do Wrocławia, kolegów: amap cayman9 proszę o kontakt mailowy, z wiadomych "smurfowych" powodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Skalował ktoś te wiadra już ? Właśnie sobie uzmysłowiłem że nie ma podziałki a w wiadrach już jest płyn i nie mam jak pomierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Wczoraj skalowałem, podam wam wieczorem gdzie ile jest albo jutro. Wchodzi dokładnie 35L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 A moglibyście zmierzyć średnicę dna i wlewu? Będę bardzo zobowiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Producent podaje takie wymiary: 393 x 329 x 374 ((K x D x W): K - średnica górna; D - średnica dna; W - wysokość) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Wihura, Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 gigo, Lukas - zamówiłem dzisiaj dla Was kuriera, w tym tygodniu otrzymacie swoje fermentatory. Przepraszam, że dopiero teraz ale wcześniej nie mogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Cześć Dziś odebrałem wiaderka dla B-B. Mimo najszerszych chęci wyliczyłem ich pojemność na 33 l Edytowane 26 Grudnia 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Czyli ktoś się pomylił w tych wyliczeniach Chyba sam sprawdzę jak to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funekp Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 witam czy będzie jeszcze jakaś taka akcja z zakupem wiader?? bo dopiero teraz przeczytałem art a był bym chętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 W przyszłości mogę przeprowadzić podobną akcję, ale nie w tej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Wczoraj skalowałem, podam wam wieczorem gdzie ile jest albo jutro. Wchodzi dokładnie 35L. Nie udało mi się tego wrzucić przed świętami, dużo spraw na głowie i miałem małą przerwę z forum. Widzę że nieźle się forum zmieniło. Nasze wiadro skalowałem na podstawie fermentatora 30L ze skalą z BA. Wodę z chłodzenia wykorzystałem do napełnienia fermentatora z kranikiem i następne spuszczałem wodę do naszego wiadra co 5 L lub 1L i znaczyłem flamastrem. Widzę że coś jest jednak nie tak z tą skalą. Wiadro się rozszerza ku górze więc im więcej wody tym różnica między litrami powinna być coraz mniejsza a jest odwrotnie. Wklejam tak jak pomierzyłem. Do tego dochodzi niedokładność pomiaru. Traktujcie to jako przybliżenie: 6,5 cm – 5L 12 – 10L 17,3 – 15L 18,3 – 16L 19,3 – 17L 20,3 – 18L 21,3 – 19L 22,4 – 20L 23,4 – 21L 24,4 – 22L 25,4 – 23L 26,4 – 24L 27,4 – 25L 32,4 – 30L Cześć Dziś odebrałem wiaderka dla B-B. Mimo najszerszych chęci wyliczyłem ich pojemność na 33 l Po wlaniu 30 L zmieściłem jesze równe 5L tak że się prawie wylewało. Nie wiem może ktoś inny jeszcze sprawdzi bardziej dokładnie. Porter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Z ciekawości spytam czy ktoś z liderów grup zdecydował się na realizację zamówienia wewnątrz swojej grupy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Z ciekawości spytam czy ktoś z liderów grup zdecydował się na realizację zamówienia wewnątrz swojej grupy ??? A no, Wrocławska grupa pod wezwaniem zrealizowała zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Trochę z nudów zapytałem dzisiaj w JOKEY o wiaderka: JET300 (31,2 l) - cena netto 8,05 zł z pokrywką, minimalna ilość - 216 szt (paleta). To chyba te: http://www.jokey.com/fileadmin/uploads/JET300EN_neu.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Na tego producenta niestety nie natrafiłem. Szkoda tylko, że trzeba zamówić całą paletę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funekp Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 (edytowane) jak będzie jakaś akcja zakpu wiader w atrakcyjnej cenie to się pisze prosił bym o napisanie na pw gdyż żadko tu wchodze pozdr Edytowane 9 Lutego 2012 przez funekp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Dodaj sobie temat do obserwowanych to przyjdzie Ci powiadomienie na email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Cena jest w pierwszym poście, na pierwszej stronie. Zawsze można poszukać czegoś tańszego i tak pewnie bym zrobił, ale prawda jest taka, że bardzo dużo kolegów piwowarów z tego forum w ostatnim czasie zakupiło sporo wiader, także akcja szybko się nie powtórzy Chyba, że dla początkujących użytkowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Cześć Dziś w porannym szale, wyskalowałem jeden z fermentatorów z akcji. Więc wyszło mi ze pod dekiel wchodzi ok 35 l wody o temperaturze 10°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Cześć Dziś w porannym szale, wyskalowałem jeden z fermentatorów z akcji. Więc wyszło mi ze pod dekiel wchodzi ok 35 l wody o temperaturze 10°C. Nie skalowałem wiader, ale na oko widać, że około 25 litrów brzeczki zostawia dużo miejsca, więc chyba wcześniejsze pomiary forumowiczów są prawdziwe. Jeśli kilka osób to sprawdziło i wyszedł ten sam wynik to tak chyba musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi