elroy Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Ja również, będę około 17.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Mam pytanie: czy spotkania będą się nadal odbywać w ostatnią niedziele miesiąca czy obecnie będą ustalane każdorazowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Raczej będziemy ustalać indywidualnie, w zależności od warunków. Poza tym są głosy, że jednak ten miesiąc to nieraz za często. Myślę też nad urozmaiceniem formuły, więc proponuję najbliższe spotkanie za jakieś 2-3 tygodnie. Pogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 A 21wszy października wchodzi rachubę? Z okazji szkolenia ponownie odwiedzę Kraków.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Pewnie, pewnie - wpisuję zatem ten termin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Spotkanie 21eg aktualne? Mam nadzieje ze się wyrobię.... z Lublina wyjeżdżamy o 13tej..... parę godzin jazdy, zameldować sie w hotelu No i dotarcie na Kazimierz też mi troszkę zajmie tym bardziej że lokum mamy masssakrycznie daleko - praktycznie niedaleko Ikea Tak więc na bank się spóźnię odrobinę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Aktualne, ja wpadnę na pewno. Na dojazd dowolnym środkiem komunikacji to tak z godzinę o tej porze zarezerwuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Niestety muszę zmienić mocno plany dzisiejsze i nie uda mi się dotrzeć do Strefy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Qurcze.. szkoda, zatem nie będę się spieszył i do Krakowa roszę spacerowym tempem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Czy ktoś się w ogóle wybiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ja będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winger Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Zbliża się ostatnia niedziela miesiąca, jest coś planowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Wspólne piwko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winger Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Mało, kurczę, chętnych :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Konwencja się znudziła Może macie propozycje urozmaicenia ? Chyba, że np. zmienimy dzień na sobotę i gdzieś wyskoczymy ? (w sensie wycieczki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winger Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Pomysł ciekawy (chociaż mi tam wszystko jedno, i tak jeszcze w spotkaniu nie uczestniczyłem), ale ciężko może być pod kątem pogody z organizowaniem czegoś takiego. Pytanie czy chodzi o wycieczki w stylu chodzenia gdzieś po górach czy zwiedzania lokalnych browarków? ;-) Można by też jakieś wspólne warzenie robić, u kogoś się umawiać i przerabiać tematy praktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Ja jestem chętny i na piwo i na spotkanie Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Ja jestem chętny i na piwo i na spotkanie Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2 No to mam nadzieje ze 8 Cie widze na konkursie i po nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Mnie bardziej interesuje to "po" O której ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Mnie bardziej interesuje to "po" O której ? Od 15 zapraszamy wszystkich chetnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winger Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 To podejrzewam, że tych chętnych kilku będzie :-) Ja się piszę, 8 w kalendarzu zarezerwowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witajcie! Jak wiemy, ostatnie spotkania niestety nie były zbyt owocne, frekwencja nam nie dopisywała a i ja sam nie miałem jak się miejscami pojawić. Trzeba też spojrzeć prawdzie w oczy: dotychczasowa forma po prostu co nieco się wypaliła. Zmieniam zatem mocno koncepcję, przyśpieszamy tempa i myślę, że powinna fajnie sprzyjać cementowaniu krakowskiego grona piwowarek i piwowarów. Spotkania podzieliłem następująco: 1. Spotkania plenerowe - mieszkamy w okolicach o pięknych walorach historycznych, zabytkowych i krajoznawczych. Mamy blisko do wielu różnych ciekawych miejsc i grzech tego nie wykorzystać. Spotkania całodzienne, rodzinne o określonej tematyce, zwykle z przewodnikiem. 2. Spotkania warsztatowe - omawiamy i uzgadniamy wcześniej temat. Czy to uwarzenie określonego piwa (to jeszcze muszę ze Strefą uzgodnić, ale myślę, że się zgodzą), porównanie określonych technik, czy też zaprosić prelegenta i podyskutować. Tak czy inaczej spotkania pod konkretnym tytułem. Zostajemy rzecz jasna w gościnnych progach Strefy Piwa. Postaram się też pełnić dyżur, bo wiem, że przybywali nowi piwowarzy, ale nie mieli jak się w nasze towarzystwo wbić . Zdaję sobie sprawę, że dla nowych ludzi to ciężki temat przełamać pierwsze lody, dlatego to też jeden z najważniejszych priorytetów spotkań. Pogadam też z Paweł i Robertem jak nas jakoś oznakować w samym lokalu. Najbliższy plan (mogą się pojawić oczywiście drobne zmiany - traktujmy to jaki pewne ramy) Styczeń Jako, że jest to okres ferii myślę, że spotkamy się po prostu na piwie a przy okazji na żywo omówimy poniższe i podyskutujemy o innych pomysłach. Luty Wykłady: O surowcach niesłodowych. Beersmith, Brewtarget kurs na żywo. Wyposażenie w browarze (dla początkujących), automatyzacja procesów, budujemy HERMS cz.1 Winiarze dla piwowarów Warsztaty: Sour Ale i walczyć z nimi będziemy też w marcu. cz.1 Plener: Pracowania Piwa jeżeli już chłopaki wystartują, jeżeli jeszcze nie pora na zwiedzanie, to przekładamy na marzec. (jeszcze tego nie uzgadniałem, ale myślę, że nie będzie przeszkód ) Marzec Wykłady: Dyskusja o konkursach piwowarskich i pomysł na ich ( r )ewolucyjna zmianę Symulowany konkurs - zabawa. Budujemy HERMS cz.2 (jeżeli nie zmieścimy się od razu w lutym) Warsztaty: Sour Ale . cz.2 Plener: Zwiedzimy browar w Szczyrzycu. Będzie to może ciut męczące (uprzedzam już teraz, że nie będzie autokaru i inny wygód), ale pogadamy z piwowarem na miejscu a i na jedno piwo znajdzie się myślę chwila. Pracownia Piwa, jeżeli w lutym się nie uda. Zobaczymy jak z czasem, ale na na pewno się jakoś zorganizujemy. Kwiecień: Jeszcze brak, ale myślę o browarze Strzelec. Mamy też znajomego piwowara domowego, a na co dzień technologa w Carslbergu w Brzesku Zapraszam do dyskusji. Bogodar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Pomysł bardzo mi się podoba. Zdecydowanie wprowadza łąd i porządek. Według mnie obecnie najważniejszym punktem jest wcielenie w życie idei wspólnego warzenia jako strony praktycznej (nie umniejszając wartości teorii). W tym temacie pozostaje uzgodnienie formy oraz cykliczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Cieszę się! Myślę, że w styczniu zbierzemy się większą grupą i przedyskutujemy temat na żywo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Bardzo popieram taką formułę, jak tylko uda mi/nam się ogarnąć to będziemy uczestniczyć i pomagać, w razie czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi