Magneto Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 ...więc może ja bym powiedział parę słów o sobie. Choć moja przygoda z piwowarstwem rozpoczęła się w grudniu 2007 roku, to do tej pory była jedną z ciekawostek, którą uprawiałem od czasu do czasu i nie traktowałem zbyt serio. Popełniłem kilka brew kitów, tak jakieś 15 warek aż zebrałem się w sobie i zatarłem! No i się zaczęło: wertowanie forum, kupowanie literatury i gromadzenie sprzętu. Obecnie jestem na etapie budowy warzelni z kegów w systemie 3-stopniowym, w mojej piwnicy. Zdjęcia z postępów prac nie zawaham się umieścić. Mam nadzieję, że do świąt się wyrobie i pod choinkę zrobię sobie prezent w postaci bożonarodzeniowej warki w wymarzonej warzelni. No... to tyle może o sobie na początek, czy są jakieś pytania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Witaj serdecznie na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Witam piwowara z Opolszczyzny (chyba, że to nie ta Jełowa). Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magneto Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 Witam piwowara z Opolszczyzny (chyba, że to nie ta Jełowa). Pozdrawiam. Wedle moich informacji, innej nie ma. Pozdrawiam również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidel Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Na zdjęcia czekam z niecierpliwością Witaj!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
polter Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 (edited) Witam Ostro wejdziesz na formu z instalacją jako nowicjusz . Powodzenia i dużo Edited December 5, 2011 by polter Link to comment Share on other sites More sharing options...
zstars Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Witam i pozdrawiam, samych udanych piwek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magneto Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 (edited) WitamOstro wejdziesz na formu z instalacją jako nowicjusz . Powodzenia i dużo A co tam się będę ograniczać, jak pić to kwartami, jak chędożyć to księżniczki! A tak na poważnie to inwestycja jest przyszłościowa bo zwiększenie wybicia byłoby nieuniknione. Po tym jak poczęstowałem paru znajomych domowymi piwkami, zaczęli niechętnym okiem patrzeć w stronę koncerniaków na czele z tym, wiecie "co z Polski". U jednego natychmiast znalazły się 2 kegi, inny zaoferował wsparcie "jakby co to się dorzucę" a znajomy spawacz ( jak się okazało piwosz) po poczęstunku stwierdził, że takiego czegoś to on jeszcze nie pił i teraz sam mnie nagabuje żebym przyjechał spawać kegi. Edited December 6, 2011 by Magnetron Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts