tomasznet Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 A ja polecam ser Cheddar w czarnym opakowaniu, super pasuje do piwka lepszego sera nie jadłem. Biniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 A ja polecam ser Cheddar w czarnym opakowaniu, super pasuje do piwka lepszego sera nie jadłem. A ja właśnie w tym samym celu tu zawitałem, a przynajmniej w podobnym tj. jeśli chodzi o ten 8,88PLN/400g to go kupuję w Lidlu często w normalnej cenie (11PLN) i sobie chwalę, ale zabił mnie ten 12-miesięczny co też jest w promocji a nie widuję go na co dzień - ZA-JE-PYSZ-NY! Biniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 A ja polecam ser Cheddar w czarnym opakowaniu, super pasuje do piwka lepszego sera nie jadłem. A ja właśnie w tym samym celu tu zawitałem, a przynajmniej w podobnym tj. jeśli chodzi o ten 8,88PLN/400g to go kupuję w Lidlu często w normalnej cenie (11PLN) i sobie chwalę, ale zabił mnie ten 12-miesięczny co też jest w promocji a nie widuję go na co dzień - ZA-JE-PYSZ-NY! Właśnie degustuje powyższego chedarra i niestety jakość jest o wiele gorsza niż sprzed roku. Pewnie Lidl stwierdził że szkoda tak dobrego sera na PL i daje jakąś " podróbkę " To jest tylko moje spostrzeżenie z którymi nie musicie się zgadzać Kilka przykładów http://www.hotmoney.pl/nabiezaco/Ceny-w-polskim-i-niemieckim-Lidlu-Wielkie-porownanie-g32294 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wypass Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Do tej pory udało mi się zdegustować Spitfire z Lidla.... Już jestem w 100% pewny, że nie smakują mi piwa, które mają w składzie syrop glukozowo-fruktozowy (czy jakiś tam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 a czy on nie jest przypadkiem używany do refermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Informacja o syropie jest na naklejce polskiego dystrybutora i chyba z rozpędu zamieścił tą informację na wszystkich swoich piwach. Lepiej czytać skład z oryginalnej etykietki - tam chyba nic o syropie nie wspominają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Oryginalne etykietki mają "Zawiera słód jęczmienny", więc wychodzi na to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Oryginalne etykietki mają "Zawiera słód jęczmienny", więc wychodzi na to samo. To nie to samo Zawiera słód jęczmienny to informacja dla alegrików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Która pojawia się zamiast składu jeśli z bliżej nieokreślonych powodów producent składem chwalić się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Bo nie musi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Nie musi, ale może. Jakby miał się czym chwalić to by to zrobił. Faszysta Rasista Homofob 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Standardem rynkowym jest (niestety) niepodawanie. goral89 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jak nie ma obowiązku to po co podawać? Całkowicie zbędna informacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 To po co nasze crafty podają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Pewnie po to żeby ich nazywać "craftami" IMHO, jedna i druga sytuacja to elementy marketingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Ktoś coś wie o nadchodzących w Lidlu tripplu i quadruplu?;> Patrząc na ekstrakt, to bez szału http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-9650584B-188254B2/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=16292 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Nie musi, ale może. Jakby miał się czym chwalić to by to zrobił. Tak właśnie się obawiałem, że taki Chimay, Rochefort, czy Orval to nie mają się czym chwalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Oryginalne etykietki mają "Zawiera słód jęczmienny", więc wychodzi na to samo. To nie to samo Zawiera słód jęczmienny to informacja dla alegrików Nie - informacja "zawiera słód jęczmienny" to informacja, że zawiera coś innego niż słód, drożdże, chmiel i wodę, pod przykrywką "informacji dla alergików". Bo nie musi To po co na niektórym chlebie piszą "bez polepszaczy"? Bo muszą? Czy chcą? Jak nie ma obowiązku to po co podawać? Całkowicie zbędna informacja. Dla kogoś kto choć raz przeczytał na onecie o żółci zwierzęcej nie jest to zbędna informacja. A że w tym kraju prawie każdy pijący piwo choć raz to przeczytał, to ... ech, chyba za trudne. Standardem rynkowym jest (niestety) niepodawanie. Ja bym powiedział, że standardem rynkowym jest dodawanie do piwa kukurydzy, syropu glukozowego i enzymów. (Jeżeli jako standard rozumiemy ilość sprzedanego piwa). Edytowane 26 Czerwca 2014 przez elroy Nie pisz post za postem. Połączyłem w/w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 wracając do tematu OP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jak dla mnie, wszystkie te piwa "brytyjskie" smakowały tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Pewnie po to żeby ich nazywać "craftami" IMHO, jedna i druga sytuacja to elementy marketingu Uważasz, że największe koncerny piwowarskie w Polsce i najwięksi importerzy mają na tyle słabe działy marketingu, że nie wiedzą, że informacja o pełnym składzie (woda, słód, chmiel, drożdże) może tyko pomóc, a nie zaszkodzić? Z drugiej strony, uważasz, że browary rzemieślnicze mają na tyle rozbudowane działy marketingu, że doszli do tego, że trzeba podawać pełen skład, chociaż nie trzeba? Edytowane 26 Czerwca 2014 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 To po co na niektórym chlebie piszą "bez polepszaczy"? na chlebie czy raczej na etykiecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jeśli etykieta jest na chlebie, a napis na niej, to można uznać, że napis znajduje się na chlebie, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 jak masz na głowie czapkę a na czapce napis to mozna uznać że napis jest na czole ? OroTanque 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Proszę o powrót do głównego tematu. Wszystkie posty nie na temat będą kasowane bez ostrzeżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi