Usiu Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Szukałem podobnego wątku, ale nie znalazłem. Dzisiaj czytałem gazetkę Carrefoura i zobaczyłem takie promocje na piwa: oraz Złote Bażanty za 3,49zł Dodatkowo w Lidlu: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-6714AC1E-3CD1EA3D/lidl_pl/hs.xsl/4182_23375.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Szukałem podobnego wątku, ale nie znalazłem. Bo tu raczej tylko tematy związane z piwowarstwem domowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiu Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 No ale piwo nie tylko domowej roboty pijecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 No ale piwo nie tylko domowej roboty pijecie? Nie tylko, ale piszemy tylko o piwach domowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 No ale piwo nie tylko domowej roboty pijecie? No zdarza się, ale rzadko, oj rzadko. O... wiem: np w Żywcu na Birofiliach to tak... tam oprócz domowych sporo też innych się pije, ale tak generalnie to po co pić sklepowe skoro w piwnicy większość ma do wyboru piwa z przynajmniej kilku/kilkunastu swoich warek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryush Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Ja oprócz swoich domowych piw często sięgam po piwa sklepowe, niszowe. Np. Paulaner bardzo mi smakuje i jak tylko trafię na dobrą ofertę to kupuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiu Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 No ale piwo nie tylko domowej roboty pijecie? Nie tylko' date=' ale piszemy tylko o piwach domowych [/quote'] Chyba mijasz się z prawdą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 A propos piwa z Lidla... Moja Pani wiedząc jak bardzo lubię pszeniczne, kupiła w Lidlu parę flaszek Paulanera, za jedyne 3.99 za butelkę. Jakie było moje zdziwienie, kiedy to po nalaniu do pokala, chcac rozkoszowac sie zapachem klasycznej pszenicy, wciagnałem w nozdrza jej zapach.... Odrzuciło mnie niemiłosiernie, waliło bowiem nieziemsko siarkowodorem, normalnie zgniłe jaja. Wszystkie 6 flach poszło w kanał. Nie do wypicia. Jak sie okazuje promocje nie biora sie z nieba, a prezentow nikt niestety nie robi. Dobry Paulaner Kosztuje u nas przecietnie ok 5-6pln zatem wszelkie promo sa podejrzane. Czesto bywam w okolicach Swinoujscia. Czasami zajade do niemieckiego Albeck'u do miejscowego spozywczaka aby kupic skrzyneczke. Teraz własnie rozkoszuje sie swiezym smakiem Dunkelweizena, tez Paulanera, za jedyne 17 Euro za 20 flach+skrzynka(taka fajna składana na dwie częsci) De facto, jeszcze większa promocja, wychodzi 3.65 pln za flachę wliczajac skrzynke... Co z ta za......ną Polską......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 Co z ta za......ną Polską......... Przeprowadź się !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciafu1 Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 A propos piwa z Lidla... Moja Pani wiedząc jak bardzo lubię pszeniczne, kupiła w Lidlu parę flaszek Paulanera, za jedyne 3.99 za butelkę. Jakie było moje zdziwienie, kiedy to po nalaniu do pokala, chcac rozkoszowac sie zapachem klasycznej pszenicy, wciagnałem w nozdrza jej zapach.... Odrzuciło mnie niemiłosiernie, waliło bowiem nieziemsko siarkowodorem, normalnie zgniłe jaja. Wszystkie 6 flach poszło w kanał. Nie do wypicia. Jak sie okazuje promocje nie biora sie z nieba, a prezentow nikt niestety nie robi. Dobry Paulaner Kosztuje u nas przecietnie ok 5-6pln zatem wszelkie promo sa podejrzane. Czesto bywam w okolicach Swinoujscia. Czasami zajade do niemieckiego Albeck'u do miejscowego spozywczaka aby kupic skrzyneczke. Teraz własnie rozkoszuje sie swiezym smakiem Dunkelweizena, tez Paulanera, za jedyne 17 Euro za 20 flach+skrzynka(taka fajna składana na dwie częsci) De facto, jeszcze większa promocja, wychodzi 3.65 pln za flachę wliczajac skrzynke... Co z ta za......ną Polską......... Skorzystałam z tej samej promocji tyle, że przed sylwestrem i nie miałam żadnych zarzutów co do piw, a podstawowe wady jestem w stanie rozpoznać. Może jakaś trefna partia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pastaga Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 W Auchanie promocja na Budweisera 2 but. 0,5l/3,50zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma77 Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 W Lidlu od 10.04.2012 "festiwal piw niemieckich" http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=25813 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 testował ktoś z was te piwa lidlowskie? Paulanera i bitburgera znam reszty nie bardzo... Warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Perlenbachen zjadliwy, reszta nie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiuzeb Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Te niemieckie puszkowe z tej promocji to takie piwa, które wypija się w czasie pracy lub po zamiast oranżady. Jasne lekkie w sam raz by się nie odwodnić Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Perlenbachen zjadliwy, reszta nie:) Mnie Veltins bardziej posmakował, ale z racji kryzysu nie pogardzę zgrzewką każdego z nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 A to się nie wypowiem, bo w "moim" Lidlu to go nie widziałem (a bywam często z racji 100m odległości) Jak utrafię, to zakupię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 (edited) Również uważam, że Veltins jest niezły, rzekłbym nawet, że w tej cenie nie ma konkurencji. Szkoda tylko, że pojawia się rzadko w Lidlu, tylko przy okazji jakiś niemieckich tygodni. Perlenbachen też jest ok, w porównaniu do naszych koncerniaków. Edited April 6, 2012 by olo333 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 W Kauflandzie Obolon pszeniczny z 3,99 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 W Carrefour Guinness 0,33 l (butelka) po 3,68 zł. zibi666 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocco Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 (edited) A nie jest to normalna cena? Edited April 25, 2012 by crocco HoppyFlowers 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 W Lidlu od 10.04.2012 "festiwal piw niemieckich" http://www.lidl.pl/c...offerdate=25813 Spróbowałem i ja, z obowiązku: Perlenbachen i Veltins okropne, Podobnie Paulaner - jakaś wyjątkowo fatalna partia, a może już piłem za dużo dobrych weizenów Za to Konig Pilsener to była miła niespodzianka, badzo przyzwoity niemiecki pils, przyjemnie nachmielony, w tej cenie bez konkurencji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Spróbowałem i ja, z obowiązku: Perlenbachen i Veltins okropne, Podobnie Paulaner - jakaś wyjątkowo fatalna partia, a może już piłem za dużo dobrych weizenów Za to Konig Pilsener to była miła niespodzianka, badzo przyzwoity niemiecki pils, przyjemnie nachmielony, w tej cenie bez konkurencji. A skąd nagle taki obowiązek? Z ówczesnego asortymentu dało się wypić Konig i Veltins, Bitburger był podły, a Paulanera z marketów z zasady nie tykam. Ale w tej promocji nie chodziło o zachwyty, tylko o dużą ilość piwa po 2 złote. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 A nie jest to normalna cena? Mówisz? Nie wiem jaka jest normalna cena, bo nie kupuje normalnie. Zobaczyłem w gazetce z napisem "promocja" i stwierdziłem, że cena jest akceptowalna, więc kupiłem jedną sztukę. Być może dałem się nabić w butelkę (dosłownie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekch2 Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 (edited) Amber puszkowy w moim osiedlowym sklepiku w Gliwicach, za 2,65zł - super promocja w moim osiedlowym minimarkecie Nie można temu piwu wiele zarzucić, tylko szybko gaz ucieka i jest lekko słodkawe, ale i tak lepsze od innych puszkowych niespasteryzowanych np. Kasztelana. Edited August 20, 2012 by marekch2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts