boogies Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam, Fajnie byłoby gdyby powstał dział (lub dedykowany wpis w wiki), w którym opisane byłyby zakażenia jakie mogą się wdać do piwa wraz ze zdjęciami i informacją czy sprawa jest beznadziejna, czy można sobie z nią jakoś radzić. Just a thought. Pozdrawiam Krystian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 To załóż taki temat. Przecież nie ma takiego ograniczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Z zakażeniami ciężko sobie radzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boogies Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 To załóż taki temat. Przecież nie ma takiego ograniczenia. Dzięki za radę. Z chęcią bym założył, tylko... brak mi doświadczenia. Na razie w moim grodziszu na cichej pojawiły się jakieś podejrzane białe paprochy, ale w smaku są nie wyczuwalne. To pierwsze doświadczenie jakie mam z możliwymi zakażeniami. A ponieważ ludzie ciągle przerzucają się pytaniami - czy to już zakażenie - pomyślałem, żeby zaproponować stworzenie takiego tematu bardziej światłym w tym temacie. Do tego jaki mi się zresztą służył ten wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Do założenia wątku na forum nie potrzebujesz doświadczenia. Pytaj w Piaskownicy, jak się nie czujesz pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Czy dział...nie wiem, temat wystarczy. W końcu i tak to czy infekcja skończy się kanałem czy też, od biedy się jednak to piwo wypije jest uzależnione raczej od jego smaku, a nie błony czy innych wizualnych efektów na powierzchni, a smaku na forum nie wrzucisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dziedzicpruski Opublikowano 9 Stycznia 2012 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 grzeb w tym piwie więcej to nabierzesz doświadczenia w różnorakich infekcjach. Wiktor, Swiaderny, zgoda i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Fajnie byłoby gdyby powstał dział (lub dedykowany wpis w wiki), w którym opisane byłyby zakażenia jakie mogą się wdać do piwa wraz ze zdjęciami i informacją czy sprawa jest beznadziejna, czy można sobie z nią jakoś radzić. Niespecjalnie jest sens, bo infekcji może być w ogólności klikanaście albo i więcej, a często występują po kilka naraz i dają różne objawy, rozpoznać je można tylko posiewami a i to nie zawsze. Każda infekcja szkodzi piwu poważnie, a to czy będzie pijalne czy nie można ocenić smakiem, ten sam mikrob może narobić wielkich szkód albo prawie żadnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ja bym prędzej widział kategorię "Dezynfekcja", bo np. takie OXI to ani sprzęt, ani surowiec i nie wiadomo gdzie o tym pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Po co wywarzać otwarte drzwi. Metody sterylizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 WYWARZAĆ można brzeczkę przez 120min. i więcej, a drzwi można co najwyżej WYWAŻYĆ (lub po prostu łotwrić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Co zrobić ze skwaśniałą lekko brzeczką po burzliwej? Da się (oprócz bimbru )coś z tego zrobić ,jakoś podratować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 a po co,teraz ponoć idzie moda na kwaśne piwa,więc jesteś w awangardzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Zgadzam się z tobą ,ale to jednak ma trochę ekstremalny smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 spoko,ludzie nie takie syfy pija,grunt to uwierzyć,ze tak to ma smakować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Wylej, co się będziesz denerwował. Na pocieszenie weź jakieś dobre piwko z piwnicy i w weekend zatrzyj następne. Chyba że masz aparaturę, to możesz poddać termicznemu uszlachetnieniu. Inne rozwiązanie, o ile nie jest mocno kwaśne, to wlać do kega, dodać syropu/soku i szybko wypić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Raczej pójdzie do aparatury do ojca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 No i odkryłem przyczynę zakażenia.3 warki drożdże pobrane jedna od drugiej.Najlepsze,że te prosto z paczki były pierwsze. Może się zdarzyć aby w paczce były skażone drożdże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 W paczce nie, ale moglo cost przylecie z powietrza, przy pierwszej warce!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Raczej tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się