Afghan Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Jestem świeżo upieczonym piwowarem, zrobiłem dopiero jedną warkę. Wyszedł jakiś dziwny problem, ponieważ na wewnętrznych stronach obydwu przedramieni wyskoczyło mi jakieś uczulenie. Wyskoczyło mi po warzeniu piwa i później znikło i teraz pojawiło się po butelkowaniu. Miałem kontakt z pirosiarczynem sodu, ale z drugiej strony przy przelewaniu na cichą też miałem z nim kontakt i nic mi nie wyskoczyło. Miał ktoś z was podobny problem? Nie wiecie co może być przyczyną? Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Afghan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Miałem to samo. Przy większym stezeniu mocno mnie uczula, swędzi, za pierwszym razem to źle wyglądało, mnóstwo czerwonych plam. Do większych prac używam teraz rękawiczek a jak piro się skończy przesiadam się ma oxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam. Jestem świeżo upieczonym piwowarem, zrobiłem dopiero jedną warkę. Wyszedł jakiś dziwny problem, ponieważ na wewnętrznych stronach obydwu przedramieni wyskoczyło mi jakieś uczulenie. Wyskoczyło mi po warzeniu piwa i później znikło i teraz pojawiło się po butelkowaniu. Miałem kontakt z pirosiarczynem sodu, ale z drugiej strony przy przelewaniu na cichą też miałem z nim kontakt i nic mi nie wyskoczyło. Miał ktoś z was podobny problem? Nie wiecie co może być przyczyną? Zmień środek do dezynfekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zmień środek do dezynfekcji. Hmm to by było dobre, ale muszę wymyślić coś innego, bo pirosiarczyn mam za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Hmm to by było dobre, ale muszę wymyślić coś innego, bo pirosiarczyn mam za darmo Możesz zawsze nadmiar piro przysłać do mnie, a sobie spokojnie używać innego środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja za darmo dostaniesz g... to też będziesz używać? Jeśli szkodzi to trzeba zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Możesz zawsze nadmiar piro przysłać do mnie, a sobie spokojnie używać innego środka Ja ci prześlę piro, a ty mi prześlij ten inny środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 widać że 10 zł jest ważniejsze niż własne zdrowie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 widać że 10 zł jest ważniejsze niż własne zdrowie.... Nie tragizuj, spokojnie. To akurat są nie drogie środki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Znalazłem sposób. Dla osób które będą miały podobny problem napiszę co i jak. Otóż, za szybko pchałem łapy do fermentatora z roztworem pirosiarczynu i sobie dezynfekowałem ręce Nie pomagały bluzy z długim rękawem. Od jakiegoś czasu zanim włożę ręce do dezynfekowanego fermentatora to pokrywką od fermentatora przewietrzam go (macham pokrywką do środka) i problemu już niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuba1986 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Cześć mam to samo. Czy ktoś wie jak wyleczyć tę wysypkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 1 godzinę temu, cuba1986 napisał: Cześć mam to samo. Czy ktoś wie jak wyleczyć tę wysypkę? Spróbuj lekami na alergię, objawowo przynajmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 2 godziny temu, cuba1986 napisał: Cześć mam to samo. Czy ktoś wie jak wyleczyć tę wysypkę? Szara maść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuba1986 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Godzinę temu, buber napisał: Spróbuj lekami na alergię, objawowo przynajmniej 5 minut temu, anteks napisał: Szara maść Dziękuje za odp. Będę próbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi