Metalbeer Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) Pojemnik ma wysokość 300 mm na 120x90 Wysokość wynika z pojemności. W przyszłości mam nadzieje, że niedługo chcę wykonać zasyp stożkowy o większej pojemności. Edytowane 16 Lutego 2012 przez Metalbeer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Zabawka numer trzy, głowica kapslownicy wykonanie nierdzewne. Mocowanie statyw otwór gwintowany M10 Witam, biorę udział w przygotowaniu głowicy. Patrząc na zdjęcie widzę, że otwór jest stożkiem. Czy masz tylko stożek? Przygotowując (wiercąc) głowicę, pozostawiłeś wybrzuszenie (do zaciśnięcia blaszek kapsla)? Jakie są wymiary otworu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Mitura Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Dołączam się do prośby kolegi powyżej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam! Poniżej zamieszczam rysunek głowicy. Otwór mocujacy zgodnie z potrzebami ja akurat zrobiłem M10X12 Wykonanie stal nierdzewna oczywiście zgodnie z uznaniem. Głowica kapslownicy.pdf hoody69, Jejski, elroy i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Testy materiałowe śrutownika Wykonałem test śrutownika walcowego. Silnik z wycieraczek spokojnie daje rade. Poniżej fotki ześrutowanego słodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 patrząc na rysunek głowicy przypomniał mi się pierwszy rok studiów.... Związkowcowi pewnie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Witam! Poniżej zamieszczam rysunek głowicy. Otwór mocujacy zgodnie z potrzebami ja akurat zrobiłem M10X12 Wykonanie stal nierdzewna oczywiście zgodnie z uznaniem. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Ktoś gdzieś kiedyś pisał, że aby tego typu śrutownik działał prawidłowo musi być różnica prędkości wałków. Czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 W browarze może tak i jeszcze trzeci wałek, ale na nasze potrzeby to mercedes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 W browarze może tak i jeszcze trzeci wałek, ale na nasze potrzeby to mercedes. W żadnym z browarów które zwiedziłem nie było 3 wałków. Zwykle są 2 wałki, ale śrutowanie jest na mokro. Tutaj chyba nie ma napędu na drugi wałek więc możemy założyć że kręci się wolniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 mnie ciekawi cena tego mercedesa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 To się zapytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Pytałem i jak na razie cisza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Śrutownik Napędzany jest jeden wałek, wystarczy że złapie jedno ziarno i rozpoczyna się śrutowanie. Słód jest połykany błyskawicznie. Większość śrutowników walcowych ma taki napęd. Jeśli chodzi o cenę nie była to tania impreza, jeden z powodów, to że był to eksperyment mechaniczny nigdy wcześniej nie projektowałem tak małego młynka i to jeszcze do ziarna. Pozdrawiam janek70 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Jeśli chodzi o cenę nie była to tania impreza, A cena mniej więcej w złotówkach? Maltmill z US to koszt w okolicach 1,5tyś zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Wykonanie tego nierdzewnego, bez zasypu i napędu około 950 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Grzałki Podaję namiar na fajna firmę wykonującą na zamówienie grzałki wszelkiej maści. 100% nierdzewne itp. ThermoTech W zeszłym roku grzałka, jak w speidlu 3200 W/230V 100% nierdzewka kosztowała mnie 100+Vat Sojer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Niedługo nowe konstrukcje, są w fazie testu. Edytowane 23 Listopada 2012 przez Metalbeer QAND 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAND Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Dzieki za pomoc przy konstruowaniu chłodnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Spoko, jak mogę to pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zabawka numer cztery, nelewak wykonany dla Katofonia jazz & blues club. Więcej fotek tu ktoś podpatruje gadżeciki : http://allegro.pl/niepowtarzalny-nalewak-do-piwa-zobacz-i2870165358.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Po testach, browar sie zmienia... Transformuje w stronę HERMSa Undeath i Jejski 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Ładnie Niestety zgwałcę Cię brutalnie o taką szuflę jak na trzeciej fotce. Do wyciągania młóta podejrzewam idealna. Płatne oczywiście przelewem Szykuj kega! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reizer Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Pozwoliłem sobie przerobić Twoją głowicę tak aby pasowała do kapslownic Grifo, efekt tutaj: http://www.piwo.org/files/file/49-glowica-kapslownicy-do-grifo/. Po pierwszych testach w porównaniu do Grety to niebo a ziemia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalbeer Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Kapslownica stołowa Moja kapslownica ukończona (nareszcie ) Super, greta fajna ale ta, przyjemność i prostota kapslowania butelek, polecam kapslownice stołową! Ta została wykona własnoręcznie. Kilka rurek, pomysł, doświadczalnie wykonane przełożenia, plus praca tokarza. gigo i Undeath 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi