krys123 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 http://www.dmgp.pl/contact.html Czy próbowaliście słód kupić w Sierpcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 W rozmowie z tą Panią zapytałem o pszeniczny, skoro nie będą robić pilzeńskiego to co? Stwierdziła że robią jakieś próby z pszenicą właśnie. Myślę że strategia koncernu idzie w stronę specjalizacji mniejszych słodowni na niszowe słody, a większych na bazowe. Rynek słodów zaczyna dostrzegać zapotrzebowanie na mniej popularne acz potrzebne słody dla mniejszych specjalistycznych browarów. Jeśli dobrze myślę, to oby tak dalej. jeśli faktycznie zaprzestaną produkcji pilzneńskiego to jak dla mnie starszna lipa, trzeba będzie sprowadzać go sobie gdzieś z kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkom73 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Gdzie sie zaopatrujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Kupił już ktoś może słód pszeniczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Jeszcze nie, nie dojechał jeszcze, ale czekam na wiadomość jak się pojawi. Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez korko_czong Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarcin09 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) SPRAWA WYJAŚNIONA - POST DO USUNIĘCIA Edytowane 20 Maja 2012 przez maarcin09 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nefar Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Gdzie to jest w tym Godziszewie? to jakiś sklep ? duzo maja na miejscu jeśli to sklep? ul.Młyńska 4 (dawny młyn), konfekcjonują słód w worki po 50kg dlatego można na miejscu kupić dowolną ilość Witajcie, czy to miejsce w Godziszewie jest nadal czynne? Czy macie informacje jaki jest aktualny asortyment i ceny? Bardzo bym prosił o jakiś namiar na to miejsce. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Podbijam temat, czy jest możliwość zakupu słodów w Gdańsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Podbijam temat, czy jest możliwość zakupu słodów w Gdańsku? Zadzwoń, bez problemu udzielają informacji, będziesz wiedział co i za ile jest aktualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Z reguły nie mam z tym problemu, ale nie potrafię się odnaleźć na ich stronie internetowej, a w zakładce kontakt jest nr telefonu do Francji http://pl.malteurop.com/kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Z reguły nie mam z tym problemu, ale nie potrafię się odnaleźć na ich stronie internetowej, a w zakładce kontakt jest nr telefonu do Francji http://pl.malteurop.com/kontakt Arek-lin wysłałem ci PW odnośnie słodów z Malteurop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 zanosi się na zbiorowe zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 O, miło słyszeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 zanosi się na zbiorowe zakupy Czy to jest jakaś zorganizowan akcja ? :-) jeśli czyn zbiorowy może przynieść korzyści dla kolektywu to chętnie się dołączę. 50 kg bazowego słodu na pewno się nie zmarnuje.... no chyba że myszy zją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Jeszcze nie, ale może niech wpiszą się wszyscy chętni, zobaczymy ile tego wyjdzie:) Ja bym wziął z 50kg pilzneńskiego plus kilka kg karmelowego, nad palonym jeszcze się zastanawiam. Edit: w takim razie może tak zapiszę i jak ktoś jest chętny na zakupy grupowego w ciągu najbliższego miesiąca to proszę się dopisywać: 1. Pilzneński 50kg 2. Karmelowy 3kg (jeśli będzie można tak mało kupić) Edytowane 14 Stycznia 2013 przez arek-lin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 @arek-lin Podziel się może tą wiedzą co ją na PW dostałeś będzie łatwiej :-) - może być również na PW 1. Pilzneński 50kg 2. Karmelowy 3kg (jeśli będzie można tak mało kupić) 3. Pilzneński 25 kg ale gdyby wychodziły przecinki może być 50kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 pilzneński i pszeniczny 3,50 zł/kg karmelowy (barwa 150) 3,80 zł/kg palony "300" i "1000" po 4,50 zł/kg takie są ceny, oczywiście nieśrutowany, wielkość opakowania różna - do uzgodnienia a kontakt do dostawcy też mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ja dostałem na PW właśnie kontakt do dostawcy z cenami jak powyżej. Myślę, że mogę go tu zamieścić, ułatwi to wielu userom zakup słodów stamtąd właśnie: "Eugeniusz Grygo tel.601602672 Siedzibę ma w Godziszewie i tam ma magazyn. Czasami bywa w Gdańsku i może podrzucić zamówienie." Ceny tak jak wyżej napisano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AG1929 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ja dostałem na PW właśnie kontakt do dostawcy z cenami jak powyżej. Myślę, że mogę go tu zamieścić, ułatwi to wielu userom zakup słodów stamtąd właśnie: "Eugeniusz Grygo tel.601602672 Siedzibę ma w Godziszewie i tam ma magazyn. Czasami bywa w Gdańsku i może podrzucić zamówienie." Ceny tak jak wyżej napisano Do Gdyni też czasami zagląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Z tego co pamiętam pilzneński jest konfekcjonowany w workach 40 lub 50kg, ale to mogło się zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Do Gdyni też czasami zagląda... jak to do Gdyni zagląda? do domu przywozi? ile za przywóz liczy sobie? cena 3,5 zł za pilzneński to chyba nie wielka rewelacja 1,5 roku temu kupowałem sam w Gdańsku, cena coś koło 2,5 zł za kg pilzneńskiego, pakowany po 100 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AG1929 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Dzisiaj rozmawiałem telefonicznie i dowiedziałem się, że czasem pan ten jeździ do Trójmiasta i może przy okazji, podrzucić słód w okolice Obwodnicy...W Gdańsku ponoć już się słodu nie kupi.. Z tego co pamiętam pilzneński jest konfekcjonowany w workach 40 lub 50kg, ale to mogło się zmienić. Można dogadać każdą ilość. Nawet niewielką. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez AG1929 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 @arek-lin Podziel się może tą wiedzą co ją na PW dostałeś będzie łatwiej :-) - może być również na PW 1. Pilzneński 50kg 2. Karmelowy 3kg (jeśli będzie można tak mało kupić) 3. Pilzneński 25 kg ale gdyby wychodziły przecinki może być 50kg. Ja bym brał 100kg pilsa + 5kg karmelowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) ja bym wziął 25kg pilzneńskiego, 5kg karmelowego jasnego "30" i 2kg karmelowego "300" Edytowane 18 Stycznia 2013 przez stachu68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendragon Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 No to tak ku pamięci, by wszystko było w jednym miejscu... Eugeniusz Grygo Godziszewo, ul. Młyńska tel. 601 602 672 Ceny za kg (w grudniu 2012): pilzneński 3,60 karmelowy (150) 3,80 pszeniczny 3,80 palony (300) 5,00 palony (1000) 5,00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi