WiHuRa Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Jak wygląda sam czujnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) Czujnik to termistor półprzewodnikowy NTC 22k Ohm, i jest w koszulce: I chyba to jest to czego szukałem. Wyłącza lodówkę przy około 10,5 stopnia (na jakimś wiekowym termometrze zewnętrznym) a po otworzeniu drzwiczek lodówki, po jakichś może 10 sekundach już odpala agregat powinno toto w miarę trzymać temperaturkę dla dolniaków Edytowane 1 Października 2012 przez mario633 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Cześć Wyłącza lodówkę przy około 10,5 stopnia (na jakimś wiekowym termometrze zewnętrznym) a po otworzeniu drzwiczek lodówki, po jakichś może 10 sekundach już odpala agregat Gratuluje dobrego samopoczucia. Minie Ci ono po otrzymaniu pierwszego rachunku za prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Minie Ci ono po otrzymaniu pierwszego rachunku za prąd. Teraz teraz w lodówce jest 10 stopni, a nie 4,5 he, he, czyli agregat pracuje rzadziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Dobrym patentem jest włożenie czujnika do np. słoika z wodą (dlatego pytałem jak wygląda). Nie będzie to powodowało właśnie takich włączeń lodówki po otwarciu drzwi. admiro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Dobrym patentem jest włożenie czujnika do np. słoika z wodą (dlatego pytałem jak wygląda). Nie będzie to powodowało właśnie takich włączeń lodówki po otwarciu drzwi. Ja mam podobnie - w pojemniku z tworzywa z zakrętką umieściłem wodę a czujnik wprowadziłem przez otwór w zakrętce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Macie jakiś patent na pozbycie sie tej przerwy między uszczelką a kablem od regulatora (oprócz wiercenia dziury w lodówce)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Na szybko możesz zaślepić tą szparę silikonem budowlanym albo pianką montażową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi