Jurek Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Proszę o odpowiedź. Jutro zaczynam o 5 rano, znaczy się mam zamiar zrobić :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jak zrobisz to mam nadzieję, że zdasz relację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 oczywiście, że się da. ALE zależy od piwa. Piwa mocne z dekokcją to chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Da się. Ja wyrobiłem się w 12 godz. ale warunkiem jest drugi gar do zacierania i odpowiednia strategia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Da się, ale to już nie przyjemność, tylko orka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Mi jedna warka zajęła 7 godzin ! Prawdopodobnie ze względu na słaby palnik (wolno grzał przy gotowaniu). Następnym razem dodam grzałkę elektryczną. Myślę, że dasz radę - ważna jest strategia i ilość garów do grzania wody (wysładzanie) i najlepiej dwa gary do zacierania/gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 14 godzin i cztery warki. Ale walka na dwa gary plus filtracja w fermentatorze aby nic nie było zajęte. I koniecznie trzeba pamiętać aby się nawadniać w międzyczasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Polecam odebranie gorącej wody z chłodzenia do następnego zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Dwie warki 40 litrowe, z grzaniem wody i chłodzeniem do 14 stopni, w niecałe 10 godzin na rimsie, to na spokojnie. Myślę że trzy warki po 40 litrów bym dał radę w 12-13 godzin. Ale to już rzeczywiście orka, a nie przyjemność. Więc nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 2 pełnowymiarowe warki uwarzone przy użyciu 1 garnka, system chłodzenia mega nieefektywny - wanna z wodą, czas pracy - 12h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Trzy warki w 12h - już raczej tego nie będę powtarzał http://www.piwo.org/topic/1661-garazowe-warzenie-admiro/page__view__findpost__p__123705 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Dwie warki w 9-10h przy jednym garze, filtracji z wiadra i chłodzeniu do 23 stopni C chłodnicą zanurzeniową. Nic przyjemnego - raczej konieczność z braku czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się