mat Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 A po jakiemu to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Błędy ort na telefonie (np ja często używam, N78) się nie podświetlają, na komp jest krecha pofalowana czerwona. Jeśli danego słowa nie jestem pewien to zadaję pytanie Wujowi Google. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Czy ktoś już ma pełen obraz na temat przydatności kociołka do warzenia, chodzi mi głównie o termostat, czy można w nim gotować przez około 90 minut, czy po jakimś czasie grzałki się wyłączają, ze względu na czujnik temperatury i wymagana są przeróbka tak jak w poprzednim modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peres Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 W tym modelu nie ma problemu z gotowaniem brzeczki. Ja gotuję 60minut i grzałka cały czas trzyma temperaturę wrzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 A ile litrów wchodzi do tego kociołka podczas gotowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Witam jakby ktoś potrzebował to w Lidl w Warszawie (Conrada/Reymonta) stoją jeszcze 4 sztuki do sprzedaży . Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::maniek::.. Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Też zakupiłem ten kociołek i nawet postanowiłem piwo na tą okazję uwarzyć by go wypróbować a miałem sezon dopiero zacząć w październiku. Spotkało mnie jednak wielkie rozczarowanie gdy kontrolnie sprawdziłem temp. moim starym sprawdzonym termometrem, okazało się, że na wyświetlaczu była temp. 72C a ja na moim termometrze miałem 66C i aby osiągnąć pożądaną temp. musiałem na garczku ustawić ponad 80C, tak więc byłem prawie pewny, że nie zagotuję w nim brzeczki ale jednak się zagotowała i bardzo ładnie wrzało. Mieliście może podobny przypadek? Ja i tak pewnie go oddam na gwarancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 okazało się, że na wyświetlaczu była temp. 72C a ja na moim termometrze miałem 66C Różnica najpewniej wynika to z umiejscowienia czujnika (na środku, przy samym dnie) i twojego termometru (gdzieś wyżej, zanurzona w brzeczce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::maniek::.. Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Może i masz rację ale przed pomiarem zamieszałem cały zacier więc temp. powinna się wyrównać w całości. Poza tym dla pewności później robiłem próbę na samej wodzie i też były różnice kilku stopniowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 później robiłem próbę na samej wodzie i też były różnice kilku stopniowe nie ma się co łudzić, taka automatyka zawsze będzie źle działać dopóki pomiar temperatury nie będzie się odbywał w podgrzewanym zacierze/brzeczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remos Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Wymień kociołek w moim pokazuje dokładnie po zamieszaniu, różnica miedzy dwoma innymi termometrami +/- 1 stopień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peres Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Ja w sumie nie sprawdzałem z termometrem. Zaufałem temu,że jak zalałem wodą kocioł i zaczęło wrzeć to na wyświetlaczu było 100 stopni. Trochę mnie zmartwiliście bo zrobiłem już na nim 2 warki i zaufałem LCD, z tym że cały czas mieszałem zacier więc może nie będzie tak źle. Następnym razem muszę zweryfikować temperaturę pokazywaną na kociołku z termometrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Zazak Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 kolejny zakupiony. w Warszawie w Lidlu na Górczewskiej zostały dwa. Jutro przetestuję wskazania temperatury vs termometr elektroniczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 U mnie też wystepuje takie zjawisko, dodam że mam mieszadlo z silnikiem wiec nie ma mowy o nie rozmieszanym zacierze. Zorientowalem sie jak na wyswietlaczu bylo 63 a proba organoleptyczna stwierdziła że mało słodkie, wsadzilem termometr a tam 57!! Polecam sprawdzać temperature!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Zazak Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zagotowalem dziś wodę robiąc 4ry pomiary miedzy 35-78stopnii. Zawsze różnica miedzy elektronicznym termometremy była w przedziale 0,4-0,6stopnia. Jak dla mnie bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Dziś zacierałem w nim ciemną pszenicę. Podobne wrażenia: temperatura utrzymywana stabilnie z błedem w granicach dokładności odczytu. Zawartość kociołka cały czas była mieszana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remos Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Mam pytanko, na jaki kran wymieniliście oryginalny plastikowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Jeszcze nie wymieniłem ale z pomiaru wynika, że gwint musi być mniejszy niż 1/2". Powinien pasować 3/8" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Jeżeli kran jest taki jak w starszym typie kociołka np: tutaj 3/8 cala to trochę mało. Nypel 3/8, przechodzi cały przez otwór na kranik. Gdzieś na forum napisano, że króciec tego kranika to gwint metryczny, tylko nie pamiętam jaki wymiar. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez pershi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remos Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Właśnie stąd moje pytanie kupiłem nypel 3/8 plus redukcja i zawór po zmontowaniu na oryginalnych uszczelkach jest lekki luz boję się, że będzie ciekło przy gotowaniu po rozwierceniu na 1/2 było by po sprawie i gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Dodaj jeszcze podkładkę (najlepiej z kwasiaka) od wewnętrznej strony między ściankę a uszczelkę. Powinno to ustabilizować całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Żeby to wszystko skręcić, dorobiłem podkładkę z nierdzewki i umieściłem ją wewnątrz garnka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remos Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Tak właśnie zrobię podkładka powinna rozwiązać problem dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 w Krakowie na os.strusia zostały jeszcze jakieś 4 sztuki, jeśli jest ktoś zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Czy ktoś widział te kociołki w Gdańsku? EDIT: był jeden na Platynowej. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi