cieplyl Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Proszę Was o pomoc w bardzo nietypowej sprawie:) Za kilka miesięcy zamierzam wziąć ślub i wpadłem na pomysł aby po weselu każdemu dorosłemu gościowi wręczyć ozdobną buteleczkę piwa z podziękowaniami. I to mam po Was pytanie: Skąd zdobyć jakieś ciekawe butelki? Najbardziej interesowałby mnie butelki 0,33 z zamknięciem patentowym lub ze zwykłym zamknięciem ale o ciekawym kształcie, o ozdobnym rzeźbieniu itp. Jako, że tych butelek muszę zdobyć około 100 dobrze by było aby nie kosztowały więcej niż wesele:). Nie wykluczam zakupu butelek wraz z zawartością. Jeżeli macie jakieś sugestie, namiary bardzo proszę o informację. Każda rada jest na wagę złota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Najtaniej na dzień dzisiejszy z "ozdobnych" to chyba szampanówki 0,75 ale wtedy możesz jedna na parę rozdawać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) Może nie są bardzo "ozdobne", ale fajnie wyglądają butelki 0,33 z krachlą. Mam parę takich i doczytałem na nich napis Flensburger. Chyba widziałem w Almie, ale tanie toto nie było... Ale jak miałbyś zapłacić 7,70 zł za pusta butelkę 0,33 (cena powala!), to już chyba lepiej kupić pełną. Edytowane 9 Maja 2012 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) Nie wiem jak tam teraz cenowo stoi piwo Hopus, ale jakby co mam karton oczywiście pustych butelek Tak tylko zasygnalizowałem jeśli chodzi o butelki z krachlą 0,33 Edytowane 9 Maja 2012 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Możesz zerknąć tu http://dompiwa.com/ ( ale te 7-8zł za pełną trzeba wysupłać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 co prawda bez krachli, ale fajnie prezentują się butelki po Kiperze 0,33 l, takie pękate. Za butelki (30 szt) + skrzynak płaciłem ok. 20 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Wspomniany przez Staśka Flensburger, co prawda w Almie kosztuje prawie 8 zł, ale za zachodnią granicą jest o wiele tańszy, i występuje chyba w sześciu gatunkach - ja lubię ich weizena. Tylko z Mielca do Niemiec trochę daleko, ale to raptem 5 skrzynek, zresztą bardzo fajnych, mam jedną. Może ktoś znajomy będzie mógł Ci przywieźć te skrzynki z Niemiec? Zdjęcia poglądowe na stronie: http://www.flens.co.uk/our_products.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 co prawda bez krachli, ale fajnie prezentują się butelki po Kiperze 0,33 l, takie pękate. Za butelki (30 szt) + skrzynak płaciłem ok. 20 zł. to jest zwykły bączek,w pobliskiej hurtowni płacę 10 zł ze skrzynką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) A ja proponuję zadobyć butelki po Magnusie (0,33l) i zainwestować w ładną etykietkę Edytowane 10 Maja 2012 przez Swiaderny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 to jest zwykły bączek,w pobliskiej hurtowni płacę 10 zł ze skrzynką. może i zwykły, ale butelka fajnie się prezentuje, a przy zapotrzebowaniu na 100 sztuk cenowo wychodzi bardzo fajnie. Widzę jednak, ze u Ciebie jest jeszcze taniej. Ja mam skrzynkę z Sulimara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 pójdź do pubu gdzie mają piwo w takich butelkach bezzwrotnych i przekonaj obsługę ze warto je dla Ciebie zbierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Tu maja spory wybór http://www.bricol.cz/we.aspx?event=produktovemenu&menugroup=0000000000&menuitem=1DU4000101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Witam poszukaj firmy robiącej ozdoby na szkle metodą piaskowania każda butelka może być inna.W krośnie takich firm jest kilka więc w Mielcu też się znajdzie .ja robiłem puchary na zawody ponad 100szt każda z innym napisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi