elroy Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Problem jest niestety głębszy (wybaczcie dzisiejsze przerwy w dostawie piwo.org) i siedzi dogłębnie w aktualnej wersji serwera php-fpm. Będę nad tym pracował. Co ciekawe, jest to jedyne miejsce na forum z taką anomalią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 To może Czeki dopisze do tematu co brakuje, dużo tego nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Nie, nie. Niech zostanie tak jak jest. To nie jest błąd forum ani bazy danych czy też treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Warka #8 Czerwony Orzeł zeszło do 4,9Blg tylko, trochę mało ale widocznie tak drożdże T-58 maja. Glukozy 163g 46x0,5l Cydr zszedł do 3Blg wiec jeszcze po pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Cydr zszedł do 1blg i został zabutelkowany z 160g glukozy i słodzikiem. 37x0,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Warka #10 Stout pilzneński 4,5kg płatki owsiane 0,5kg pszenica palona 0,3kg czekoladowy 1200 0,2kg Zacieranie 17l: 63C - 45min 72C - 25min 78C filtracja Chmielenie: sybilla 40g - 60min lubelski 30g - 15min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Warka #10 Stout 22,5l o gęstości 17Blg dodana gęstwa drożdzy T-58. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Warka #11 Pils pilzneński 5kg Zacieranie 19l: 63C - 20min 72C - 60min 76C filtracja Chmielenie: sybilla 32g - 60min lubelski 250g - 20min Po gotowaniu 25l 13,7Blg drożdże T-58. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Warka #12 Świąteczne pilzneński 6kg czekoladowy 1200 0,3kg Zacieranie 20l: 67C - 60min 78C filtracja Chmielenie: sybilla 55g - 60min przyprawy - 5min Po gotowaniu 22l 16,8Blg drożdże T-58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Warka #13 Porter wędzony pilzneński 3,75kg wędzona pszenica 1kg płatki jęczmienne 0,4kg palony jęczmień 0,3kg karmelowy 300 0,3kg czekoladowy 1200 0,15kg Zacieranie 20l: 52C - 10min 67C - 60min ( w 45 min dodany jęczmień palony) 76C - 5min 78C - filtracja Chmielenie: sybilla 35g - 60min lubelski 20g - 30min Po gotowaniu 26,5l 12,5Blg drożdże Danstar Nottingham. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Warka #14 Pszeniczne / Hefewizen pszeniczny 3kg pilzneński 2kg karmelowy czerwony 0,1kg Zacieranie : 45C - 10min 52C - 15min 63C - 30min 72C - 20min 78C filtracja Chmielenie: sybilla 10g - 60min sybilla 10g - 30min 24litry 11,8Blg Drożdze WB-06 gęstwa 23.01.2013r zeszło do 2,7Blg i zabutelkowane z 157g glukozy 48x0,5l Edytowane 25 Stycznia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Warka #15 Russian Imperial Stout pilzneński 6kg jęczmień palony 0,4kg karmelowy 600 0,3kg czekoladowy 1200 0,1kg syrop z cukru 130C(3kg + szklanka kawy) Zacieranie : 63C - 30min 72C - 45min 78C filtracja Chmielenie: sybilla 80g - 60min lubelski 40g - 30min 24,5l 23Blg Drożdze Danistar Nottingham gęstwa. 25.I.2013r Piwo przelane na cichą zeszło do 5,4Blg co daje mu 9,8% Edytowane 25 Stycznia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Warka #16 Zielone/Mietowe pilzneński 6kg cukru 0,75kg Zacieranie : 62C - 60min 72C - 25min 78C filtracja Chmielenie: sybilla 80g - 60min Zielone: 20l - 13Blg Mietowe:15,5l - 15,5blg (750ml syropu mietowego) Drożdze Danistar Nottingham gęstwa. Zielone 30g lubelskiego na cichej 8 dni. Zeszło do 2Blg Mietowe zeszło do 1,8Blg Oba rozlane do butelek. Edytowane 14 Lutego 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) Warka #17 IRA pilzneński 5kg karmelowy czerwony 0,25kg karmelowy 300 0,125kg jęczmień palony 0,06kg Zacieranie 20l: 63C - 60min 72C - 15min 78C filtracja Chmielenie: sybilla 35g - 60min lubelski 20g - 30min 25l o gęstości 14,3Blg Drożdze Danistar Nottingham gęstwa. Edytowane 18 Lutego 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Warka #18 Stout pilzneński 4,5kg płatki jęczmienne 0,4kg jęczmien palony 0,3kg carafa I 0,2kg Zacieranie : 63C - 60min 72C - 25min 78C - 5min i filtracja Chmielenie: Magnum 25g - 60min Lubelski 15g - 20min 25lo gęstości 14,4Blg Drożdze Danistar Nottingham gęstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Warka #19 Weizenbock pszeniczny 2,9kg pilzneński 2kg płatki pszeniczne 1,1kg karmelowy 600 0,5kg Zacieranie : 43C - 25min 52C - 15min 63C - 45min 72C - 20min 78C filtracja Chmielenie: magnum 30g - 60min 25litry 13,9Blg troche za mało jak na ten styl mogło troche bardziej odparować. Drożdze WB-06 gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Warka #20 Czarny Pirat pilzneński 5,5kg barwiący 0,25kg Zacieranie 20l: 52C - 10min 63C - 25min 72C - 40min 78C 5min + filtracja Chmielenie 28l: Magnum 25g - 60min Sybilla 15g zostanie dodane na cichej. 23,2l o gęstośći 15,1Blg 1.061 Drożdże suche Safale US-05 Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Warka #21 Dobre bo Poslkie pilzneński 5kg karmelowy 600S 0,07kg Zacieranie 20l: 63C - 30min 72C - 40min 78C 15min + filtracja Chmielenie 27l: Sybilla 40g - 60min Lubelski 20g - 30min Lubelski 10g - 5min Gęstwa Danistar Nottingham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Warka #22 Pszeniczne Ciemne pszeniczny 3,8kg pilzneński 2,3kg barwiący 0,2kg Zacieranie 19l: 45C - 65min po 10 minutach dekokt I Dekokt I 52C - 10min 63C - 10min 72C - 5min 100C - 6min 52C - 50min po 10 minutach dekokt II Dekokt II 63C- 5min 72C - 5min 100C - 5min 63C - 15min 72C - 20min 78C filtracja Chmielenie30l: perl 20g - 60min sybilla 10g - 20min perl 10g - 20min OG - ~12Blg dodana woda mineralna do 32l. Starter z Mauribrew Weiss 18.05.13r FG - 4Blg Alkocholu 4,3% 227 gram glukozy Edytowane 18 Maja 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 (edytowane) Warka #23 Strong Scotch Ale pilzneński 6kg karmelowy czerwony S 0,15kg wędzony jęczmień W 0,15kg jęczmien palony 0,1kg czekolakowy 400 S 0,05kg karmelowy 600 0,05kg Zacieranie 20l: 67C - 70min 78C - 5min i filtracja Chmielenie 26l: Magnum 10g - 60min Magnum 10g - 20min Brzeczki 24l: Drożdze Danistar Nottingham gęstwa. OG - 17,7Blg 1,072 FG - 4,5Blg 1,017 Alkocholu 7,2% 110gram glukozy Edytowane 18 Maja 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Warka #24 Witbier pilzneński 3kg pszenica niesłodowa 2,388kg cukier 0,26kg Zacieranie 20l: 66C - 40min 72C - 40min 78C - 5min i filtracja Chmielenie 26l: Sybilla 20g - 60minut Lubelski 15g - 15minut Curacao 20g - 10minut Kolendra 15g - 10minut Kmin rzymski 3g - 10minut Lubelski 10g - 5minut Skórka pomarańczy 31g po gotowaniu Brzeczki 22l: Safbrew S-33 OG - 11,5Blg (1,046) 24.V.2013r FG - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Warka #25 Special Bitter pilzneński 4kg karmelowy czerwony S 0,35kg pszenica prażona 0,05kg Zacieranie 20l: 67C - 90min 72C - 10min 78C - 5min i filtracja Chmielenie 26l: Magnum 20g - 60min Lubelski 10g - 30min Lubelski 20g - 10min Brzeczki 24l: S-04 OG - 11,5Blg 1,046 FG - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Warka #26 Hefeweizen pszeniczny 2,9kg pilzneński 2,6kg karmelowy czerwony 0,25kg Zacieranie 15l: 45C - 65min po 10 minutach dekokcja Dekokt 63C - 30min 3,5ml kwasu mlekowego dodane 72C - 10min 100C - 30min 63C - 25min 72C - 25min 78C filtracja Wysładzanie 22l z 4ml kwasu mlekowego Chmielenie 28l z 1ml kwasu mlekowego (PH około 5,1): perl 18g - 60min perl 15g - 30min perl 10g - 15min Brzeczka rozwodniona 9,3l wody do 34,3l OG - ~12Blg FG - 2,8Blg Wydajność BT - 96% IBU - 14,7 Gęstwa Mauribrew Weiss 2x132gr glukozy Edytowane 29 Czerwca 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Warka #27 Dry Stout pilzneński 6,8kg płatki jęczmienne 0,8kg jęczmień prażony 0,35kg carafa II 0,35kg barwiący 0,15kg czekoladowy 1200 0,1kg Zacieranie 21l: płatki skeikowane w tem. 95C 15min i dodane razem ze słodem 63C - 40min + 1,5ml k. m. 80% 72C - 25min 78C filtracja Wysładzanie 25l z 6ml k. m. 80% Chmielenie 38l : magnum 25g - 60min heltertau 25g - 45min heltertau 10g - 30min perl 20g - 35min lubelski 30g - 15min Brzeczka rozwodniona 12,2l wody do 46l(2x23l) OG - ~12,5Blg FG - S-04= 4Blg (1,015) FG - DN=3,4Blg (1,013) ABV: S-04=4,6% DN=4,8% Wydajność BT - 94% IBU - 39,1 Gęstwa S-04 i Danistar Nottingham Edytowane 13 Lipca 2013 przez czeki Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) Warka #28 Witbier pilzneński 4,5kg pszenica niesłodowa 4,5kg jęczmien niesłodowy 0,2kg Zacieranie : Ziarno niesłodowe kleikowane: 63C - 30min + 1ml k. m. 80% 90C - 15min Obniżenie temp. do 65C i dodane słód 63C - 40min + 3ml k. m. 80% 72C - 25min 76C filtracja Wysładzanie 20l z 2ml k. m. 80% Chmielenie 32l : Citra 15g - 60min Sybilla 15g - 30min Curacao 40g - 15min Kolendra 30g - 10min Lubelski 30g - 10min Sórka z 5 pomarańczy i 2 cytryn dodana po gotowaniu Brzeczka - 2 x 19,5l OG - 12,4Blg (1,050) FG - 3,7Blg (1,014) Wydajność - 55% (BT 73%) IBU - 17,2 ABV - 4,7% Glukozy - 2x148gram Edytowane 27 Lipca 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się