lukasz1202 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Niestety sobota to sobota, w warszawskim PDSL-u na piwną fiestę (wszystkie piwka po 6 zł) trzeba się zapisywać już 2 tygodnie wcześniej także nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Gdyby ktoś przypadkiem się zastanawiał, czy zabrać kobietę to jak najbardziej tak, przynajmniej mojej małej_żonce nie będzie smutno. Do zobaczenia o 18:00 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubabu Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 no i co, i chyba nie dam rady na 18 pewnie będę miał spory poślizg czasowy i najważniejsze jak ja was rozpoznam?? wyglądacie normalnie czy same osobliwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 no i co, i chyba nie dam rady na 18 pewnie będę miał spory poślizg czasowy i najważniejsze jak ja was rozpoznam?? wyglądacie normalnie czy same osobliwości? Na stole będzie dużo różnego rodzaju pojemników z zapachami i sporo butelek, wiec pewnie nas rozpoznasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Dziękuję za miłe spotkanie! Było bombowo ;-) warto było zabrać małążonkę. Sensoryka to był strzał w dziesiątkę jeśli idzie to co na takich spotkaniach można ciekawego robić. Liczę na równie ciekawe spotkania w przyszłości. Pomału odczarowuję sobie portery, zawsze miałem do nich awersję, z ami to się zaczyna zmieniać. Jeśli plany wypalą to spotkam się z Wami 14.12, ale jeśli coś nie wypali to moje Rosanke będzie z Wami! Tymczasem do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Spotkanie super, to fakt! Artur świetnie poprowadził sensorykę, Bogdan bardzo się przyłożył do wykładu a portery były pierwsza klasa (Gratulację dla Czarnego!). Za miesiąc rozmawiamy o Rosance, pijemy nasze interpretację tego 'stylu' i porozmawiamy też o propozycjach kategorii na II WKPD. W przyszłości może wybierzemy się razem na zwiedzanie jakiegoś browaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Chętnie bym jakiś browar obejrzał. Może kiedyś szanowne Towarzystwo da się namówić na spotkanie wyjazdowe, w takim za przeproszeniem, Braniewie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Jeśli uda nam się utrzymać produktywną formułę takich spotkań, to będzie super. Spotkania tego typu są bardzo interesujące i jestem bardzo za ich kontynuacją tym bardziej, że towarzystwo jest zacne W weekend przyszedł mi pomysł, który możemy zorganizować na kolejnym spotkaniu. Coś w stylu wymiany własnych piw przed świętami. Idea jest taka, że każdy z nas przynosi swoje piwa w ilości takiej, aby z każdym przed świętami wymienić się jedną butelką. W ten sposób na święta będziemy mieli, co najmniej 8-10 różnych butelek piwa w domu. Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Spotkanie podobało się nawet mojej żonie ;-) Taki pomysł na "spotkaniowy depozyt" chciałem zaproponować już na to spotkanie, jakoś mi umknęło, ale popieram w całej rozciągłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Ano, można byłoby spróbować zrobić "piwny depozyt" wzorem innych miast A swoją drogą - spotkanie super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Koledzy właśnie przed chwilą przyjechałem z Warszawy z egzaminu sędziowskiego i mogę się pochwalić, że zdałem egzamin z drugim wynikiem na kursie. Zabrakło mi dosłownie pół punktu do pierwszego miejsca, więc chyba całkiem niezły wynik Do egzaminu przystąpiło 15. uczestników, a zdało 14. Jak ocenił Andrzej Sadownik i Panie laborantki z Browaru Warka, poziom egzaminu był bardzo wysoki, a aż 10 z nas miało wynik 10/10 na sensoryce. Było fajnie i zaraz będę oblewał sukces dobrym piwkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 No to gratulację! Twoje zdrowie moją (?) Rosanke. Jak moje Ale PL, wypite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Twoje Polskie Ale jeszcze stoi sobie w lodówce. Kilka lepszych piw zostawiłem sobie na specjalne okazje i taka właśnie nadeszła, więc jutro pewnie zdam relację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Gratulacje!!! Wyszło do sklepów "Grand Prix" z Ciechana(Czesława Dziełaka), podobno jest super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Wyszło, wyszło. Wczoraj kupiłem 4 butelki w sklepie na ul. Janowicza. Piwo jest uwarzone w browarze przemysłowym, ale oddaje ducha piw domowych. Jest bardzo dobre i polecam. A tak po cichu powiem, że wczoraj Tesco zaliczyło ogromną wtopę (w całej Polsce) i wypuściło także Grand Championa Birofilia 2013 na tydzień przed premierą. Udało mi się kupić 4 butelki Imperial IPA zanim wycofano je ze sprzedaży. Czy jest dobre? Nie powiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 ej ale ja mam dłuugą janowicza.... jak zrsztą wszyscy.... podobno na janowicza są szkła laboratoryjne. wiecie gdzie? a piwa gdzie sprrzedają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Sklep nazywa się "Kraina Piw Regionalnych" i jest zlokalizowany pomiedzy Lidlem, a skrzyżowaniem z ul. Mroza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Jak moje Ale PL, wypite? Ale PL wypite i smakowało bardzo. Sprawdź wiadomość prywatną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Koledzy właśnie przed chwilą przyjechałem z Warszawy z egzaminu sędziowskiego i mogę się pochwalić, że zdałem egzamin z drugim wynikiem na kursie. Zabrakło mi dosłownie pół punktu do pierwszego miejsca, więc chyba całkiem niezły wynik Gratulacje! Swoją drogą, na następne spotkanie rosanke mieć nie będę Za to prace przy komorze fermentacyjnej posunęły się mocno do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Dobrze, że moje zostało u Daniele, może dotrwa do spotkania ;-) Ha! To się porobiło, jednak mogę przyjechać, bardzo mnie to cieszy ;-) Edytowane 2 Grudnia 2013 przez panta_rei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Przypominam: 14.12.2013 o godzinie 18:00 Stara Warszawska - Spotkanie Piwowarów! Przynosimy Rosanke, wpijemy, podyskutujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 No właśnie przed chwilą także myślałem o tym spotkaniu - co robimy z "piwnym depozytem" --> przenosimy na następne spotkanie, bo teraz może być mniej osób, czy jednak w sobotę mam przynieść jakieś piwa na wymianę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Jak dojadę to na pewno coś na wymianę przywiozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ja przyniosę coś Mam Sahti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 To ja dołożę Rosanke- zwykłą i z ziołami, IRA, Witbier, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi