Kamot1 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 No miałeś się zaczłonkować już jakiś czas temu, więc trzymamy za słowo - a co do Beersmith, to zawsze można ściągnać wersję trial i sprawdzić sobie samemu, co program potrafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Już go próbowałem, prawie mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dzięki za rady. Na razie przetestuje Brewtarget potem Beersmith(wersję próbną) i zadecyduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Panowie, a co Wy na to, żeby stworzyć takiego BrewMastera w wersji online? Mamy kilka osób, którzy piszą takie rzeczy. Piwowarzy z PSPD testują pełne wersje za darmo, a system w wersji angielskiej ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 jakiś temat na to sobotnie spotkanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 iBrewMaster kosztuje połowę 9.99$. Szkoda, że nie ma wersji demo do potestowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jasiu, edytuj post i dopisuj w jednym jak możesz, zamiast pisać kilka z rzędu. Tematem miały być 'piwa lekkie', ale pewnie każdy przyniesie co ma. Trzeba potraktować to spotkanie jako organizacyjne i ustalić plan działania na następne 6 miesięcy. Jest kilka pomysłów do obgadania (np. BrewMaster wersja online). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ja tam coś lekkiego znajdę... może będzie zdatne do picia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 No dobra... ja mam Euro k***wa lagera ;-) bardzo lekki, delikatuśny ;-) Mam świeżutką International Pale Ale, w sumie do oceny mogę ją dać. Z rzeczy lekkich to mam jeszcze, a nie, nie mam ;-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Uwaga, ja w kwestii formalnej, mam dwie ważne sprawy. 1. Czy kolega Jerzy będzie jutro na spotkaniu? 2. Czy ktoś posiada jakiś bufor do kalibracji pHmetru? Potrzebuję sprawdzić i wykalibrować urządzenie a nie mam cholera jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 1. Czy kolega Jerzy będzie jutro na spotkaniu? Tak będę ale mam czołgistów na 16tą w Beczce i przyjdę po - czyli tak pewnie cirka 19-20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Bufotr może Jasiu mieć. Zadzwoń do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 tak tak, bufor to mam w robocie i ręce do kalibracji. Powinienem mieć coś też na wynos, ale nie jestem pewien. Niestety już dziś do pracy nie pojadę, więc albo kolejnym razem, albo przywieź pH-metr i go Tobie skalibruję. co do piw lekkich...mam takie fajne (prawie harcerskie) ale jeszcze w beczce. Przyniosę na kolejny raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Dobrze, że dwie sierotki boże nie zapomniały o piwie dla Artura... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 A nie mówiłem:) Trzeba mi było dać jak jeszcze pamiętałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Szanowni koledzy! Sobotnie spotkanie było bardzo przyjemne. Dziękuję za Wasze towarzystwo. Brakuje nam jeszcze jednego członka PSPD do założenia oddziału terenowego. Może Bogdan albo Łukasz się zapiszą? Może ktoś jeszcze? Członkowie PSPD dostawali ostatnio oryginalne drożdże do grodzisza:) Ustaliliśmy wstępny plan na następne półrocze: Maj - warzenie gościnne u Artura lub w Kurniku / wyjazd do Wrocławia na FDP Czerwiec - warzenie gościnne w Kurniku lub u Artura / wyjazd do Żywca na Birofilia Lipiec - wyjazd do Biskupca na WFDB - zwiedzanie browaru! Sierpień - WFDB w Olsztynie i wyjazd do Braniewa na WFDB i do Sławka Wrzesień - "otwarcie sezonu" u Jerzego na 'daczy' - grill z PIPA i innymi polskimi wynalazkami Październik - Russian Imperial Stout w Starej Warszawskiej (SW) i mokra szycha Listopad - Pumpkin Ale - SW Grudzień - Świąteczne piwa -SW Porozmawiajcie ze znajomymi piwowarami, może będą zainteresowani naszymi spotkaniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Brakuje nam jeszcze jednego członka PSPD do założenia oddziału terenowego. Może Bogdan albo Łukasz się zapiszą? Może ktoś jeszcze? Członkowie PSPD dostawali ostatnio oryginalne drożdże do grodzisza:) No dobra, w końcu się napiąłem i zarejestrowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Brawo Czarny! I witamy w gronie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Wyjazd na FDP do Wrocławia czas planować! Są chętni? Jakieś propozycje wspólnego przejazdu/noclegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A kiedy ten Wrocław, i jak to wypada jechać? Sobota/ niedziela czy inaczej wypada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Żeby nie było, że biorę, wypijam i nic nie piszę Internationale Pale Ale (panta_rei) kolor - jasny bursztyn, zamglone piana - jasna, wysoka, grubopęcherzykowa, dość długo się utrzymuje zapach - wyraźny, bardzo przyjemny, głównie ananas, liczi, dodatkowo grejpfrut smak - delikatnie owocowy, wyraźnie wyczuwalna ale przyjemna goryczka, dodatkowo skontrowana słodkością pochodzącą od słodu, lekko wyczuwalny smak skórki chlebowej, pewnie od słodu karmelowego; w posmaku chyba czuję trochę owsa, ale może mi się wydawać piwo absolutnie nie jest wodniste, jest dość pełne w smaku wysycenie - wysokie Piwo z gatunku tych do wypicia w większej ilości, zwłaszcza w taki ładny dzień jak dzisiaj Wprawdzie jak dla mnie wysycenie mogłoby być niższe, ale może to wynikać z konsumpcji zaraz po obiedzie Goryczka wydaje mi się wyższa niż podane na etykiecie 35 IBU, ale mi to nie przeszkadza. Żadnych wad nie stwierdziłem. Dobre piwo! Dzięki Sławek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 http://www.festiwaldobregopiwa.pl/ 9-11.05 Ja jadę chyba w piątek PKPem i wracam w niedzielę też PKPem. Są bezpośrednie połączenia z Olsztyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Daniel, uwielbiam strony, które nie niosą żadnej treści ;-) Może jestem za stary, ale na tej stronie nie znajduję jasnych informacji... I w związku z tym nie jadę, strzelam focha ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Chciałem się też wybrać na FDP do Wrocławia, a tu mi teściowie "prezent" zrobili i przyjeżdżają w odwiedziny i po części w interesach, więc lipa ;( Ehhh szkoda gadać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No to liczę, że na Żywiec będzie więcej chętnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi