Pieron Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Co roku są różnice i nie wiadomo czego się trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Mam pewien dylemat zrobilem wedzonego portera i na stroni festiwalu stoi ze przedzial brzeczki nastawnej dla tego stylu wynosi 10 do 13 blg moje piwo wyszlo ok 13.2. Wlasnie wypelniam formularz zgloszeniowy a tam zakres do 12.5 ? Co mam w takiej sytuacji zrobic bo piwo wyszlo swietne i zal go nie wyslac zeby np odpadlo z przyczyn formalnych. Mam pewien dylemat zrobilem wedzonego portera i na stroni festiwalu stoi ze przedzial brzeczki nastawnej dla tego stylu wynosi 10 do 13 blg moje piwo wyszlo ok 13.2. Wlasnie wypelniam formularz zgloszeniowy a tam zakres do 12.5 ? Co mam w takiej sytuacji zrobic bo piwo wyszlo swietne i zal go nie wyslac zeby np odpadlo z przyczyn formalnych. Ja ostatnio odpuściłem sobie wysyłkę Triple bo miał za wysykie Blg o jeden stopień. Też był super i wyleżakowany (dwa lata). Regulamin po coś chyba jest ustalany.. .Mówi się trudno i warzy się dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Witam, a ja mam pytanie, czy jest szansa piwo swoje do degustacji na Bibrogdzieś podrzucić? Do Żywca wybieramy się samochodem co prawda, ale na same imprezy już nie bardzo (trzeba się piwa w końcu napić), a kawałek będziemy mieli... Swoją drogą mamy 2 miejsca w samochodzie... gdyby ktoś miał ochotę się zabrać z okolic Katowic, to zapraszamy (tylko klimy w aucie brak) Edytowane 21 Maja 2013 przez lkulos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Widze jednak ze merytoryczna odpowiedz na zadane pytanie jest tutaj nie mozliwa. Moze tak czy ktos z osob odpowiedzialnych za tworzenie kategori wie czy to tylko pomylka edytorska przy tworzeniu regulaminu czy tylko ja jestem osoba ktora sie czepia? Zwracam uwage iz kategorie powstaja w okolicach wrzesnia roku poprzedzajacego a regulamin w kwietniu na 2 miesiace przed konkursem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Pytasz nie tych, którzy mogą odpowiedzieć na to pytanie, więc się nie dziw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Ja pytałem o to samo zaraz po tym jak pojawił się regulamin: Mam taką małą uwagę: Przy opisie kategorii ogłoszonym we wrześniu na stronie pspd oraz w pdf przy kategorii 2 jest informacja: Dymiony Porter/Stout (Smoked Porter/Stout) (10-13º Blg) Natomiast teraz w regulaminie jest: kategoria II – Dymiony Porter/Stout [10-12,5º Blg] Różnica o 0,5°Blg - niewiele (i właściwie pewnie do pominięcia ze względu na błędy pomiarów), ale pytanie czy to przeoczenie czy celowe zmniejszenie górnej granicy blg? I też się nie doczekałem odpowiedzi. Chyba rzeczywiście trzeba było pytać u źródła a nie na forum. Ale myślałem że "źródło" zagląda na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Było na forum PSPD zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jakbym miał tam konto to może bym i zapytał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Wlasnie forum jest wylacznie dla czlonkow stowarzyszenia a nim jeszcze nie jestem. Dziwi mnie brak jakiejkolwiek informacji gdyz z 300 czlonkow stowarzyszenia co najmniej kilku przeczytalo moja i wczesniejsza uwage Staska...chodzi tylko o ruszenie sprawy przez kompetentna osobe, a mysle ze kazdy z pspd ma taka mozliwosc. np zapytac o to na forum pspd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Na stronie PSPD jest również zakładka "kontakt". Do wysłania maila nie potrzeba być członkiem PSPD. Mimo wszystko takie postępowanie ma większe szanse powodzenia, niż pytanie na luźno związanym forum. PS: jestem członkiem PSPD ale temat tych rozbieżności zupełnie mnie nie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Ja pytałem o to samo zaraz po tym jak pojawił się regulamin: Mam taką małą uwagę: Przy opisie kategorii ogłoszonym we wrześniu na stronie pspd oraz w pdf przy kategorii 2 jest informacja: Dymiony Porter/Stout (Smoked Porter/Stout) (10-13º Blg) Natomiast teraz w regulaminie jest: kategoria II – Dymiony Porter/Stout [10-12,5º Blg] Różnica o 0,5°Blg - niewiele (i właściwie pewnie do pominięcia ze względu na błędy pomiarów), ale pytanie czy to przeoczenie czy celowe zmniejszenie górnej granicy blg? I też się nie doczekałem odpowiedzi. Chyba rzeczywiście trzeba było pytać u źródła a nie na forum. Ale myślałem że "źródło" zagląda na forum. Nie potrafię w tej chwili dojść dlaczego nastąpiła ta różnica. Na Komisji ds Opracowania stylów jest granica do 13 st Blg. W związku z tym, że kategoria ta została stworzona wyłącznie na potrzeby konkursu nie będziemy robić problemów jeżeli piwa będą miały do 13 st Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) .chodzi tylko o ruszenie sprawy przez kompetentna osobe, Nie wiem czy jestem kompetentną osobą w temacie, ale już poinformowałam osobę odpowiedzialną za konkurs. Juz jest odpowiedź Edytowane 21 Maja 2013 przez Gabi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Na stronie PSPD jest również zakładka "kontakt". Do wysłania maila nie potrzeba być członkiem PSPD. Mimo wszystko takie postępowanie ma większe szanse powodzenia, niż pytanie na luźno związanym forum. Wiesz... jakby mi bardzo zależało na odpowiedzi, to pewnie bym drążył temat. Ale nie ma co się napinać - browar to nie apteka i jak pisałem te 0,5°Blg to spokojnie mógł być błąd odczytu. Nie potrafię w tej chwili dojść dlaczego nastąpiła ta różnica. Na Komisji ds Opracowania stylów jest granica do 13 st Blg. W związku z tym, że kategoria ta została stworzona wyłącznie na potrzeby konkursu nie będziemy robić problemów jeżeli piwa będą miały do 13 st Blg. Dzięki za info. Prawidłowo załatwiona sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Dostajecie potwierdzenia dojścia na miejsce wysłanych piw? W zeszłym roku dostałem, w tym nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Poczta totalnie masakruje przesyłki, moja poległa, a jak rozmawiałem w piątek z Małgorzatą to w ubiegłym tygodniu jeszcze dwie poległy. Edytowane 21 Maja 2013 przez kentaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Dostajecie potwierdzenia dojścia na miejsce wysłanych piw? W zeszłym roku dostałem, w tym nie! Na pewno wszyscy dostaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Poczta totalnie masakruje przesyłki, moja poległa, a jak rozmawiałem w piątek z Małgorzatą to w ubiegłym tygodniu jeszcze dwie poległy. Proszę mi wierzyć że wszystko zależy od zapakowania ps wiem to z 9 letniego doświadczenia w wysyłce na konkursy i 7 letnie doświadczenie w odbiorze przesyłek konkursowych Edytowane 21 Maja 2013 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Też mi się tak wydawało, ale.... Butelki były owinięte, wypełniacze z poduszek foliowych, pudło styropianowe... i co? Pech. Edytowane 21 Maja 2013 przez kentaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Jeśli ktoś z okolicy chciałby bym w jego imieniu dostarczył piwa do Piwiarni Żywieckiej to proszę o kontakt i dostarczenie piw do jutra. prusak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darszer Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Lista uczestników i ilości piw, które przeszły wstępne eliminacje - http://www.pspd.org.pl/pagesnews/kpd-w-zywcu-bije-rekord-frekwencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 To jest lista wszystkich uczestników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 To jest lista wszystkich uczestników. ilości piw, które przeszły wstępne eliminacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Znając życie odpadłem, szczególnie, że w drugiej frekwencyjnie kategorii startowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 To jest lista wszystkich uczestników. ilości piw, które przeszły wstępne eliminacje dodaj ilośc piw i uczestników na tek liście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 czy wszyscy (161) uczestnicy dostaną metryczkę czy tylko finaliści? nie pamietam jak to było w poprzednich latach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się