lkulos Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) jak w temacie . Byłem w praktikerze i niby mają 3/4 cala ale to nie ten model i nie pasowała. Edytowane 6 Października 2012 przez lkulos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Wiecie Np tu: http://www.homebrewing.pl/uszczelka-gumowa-do-kranikow-34-cala-p-289.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 jak w temacie . Byłem w praktikerze i niby mają 3/4 cala ale to nie ten model i nie pasowała. Witam a może jakieś zdjęcie uszczelki albo kranu by się przydało Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Elroy dzięki bardzo o to mi chodziło przy najbliższym zamówieniu trzeba dodać do listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) Polecam kupić kawałek maty z silikonu do spozywki, i wybić sobie w jakims zakładzie co maja wybijaki do tego.Zawsze można sobie natłuc o różnych średnicach do całego swego sprzętu. http://allegro.pl/plyta-mata-arkusz-uszczelka-silikonowa-2mm-10x20cm-i2674176995.html Edytowane 6 Października 2012 przez lewatywa8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Ja uszczelki robię ze starej dętki rowerowej i nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 bo wiecie - jak pójdziecie do hydraulicznego i powiecie uszczelka 3/4 - to dostaniesz takiej średnicy jak gwint 3/4, a potrzeba taką żeby wszedł w nią gwint 3/4 - uszczelka będzie na 1" albo i więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 włożyć kranik tak że by została szpara ze 3mm i teflony użyć takiego z rolki do uszczelniania połączeń w rurach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) i teflony użyć takiego z rolki ponieważ jestem atechniczny co Szanowny Kolega ma na myśli ?? czyli zostawiam szparę ok 1mm(tam gdzie jest/była uszczelka ) i na okrętkę obklejam ??? czy dobrze rozumie ?? a tutaj opis mojej przygody wczorajszej http://domowybrowarmole.blogspot.com/2012/10/peknieta-gumka-nigdy-nie-wrozy-nic.html całe szczęście że był baniak na wino Edytowane 7 Października 2012 przez lkulos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 no dokładnie ,zostawić tak ze 3mm owinąć kilka raz i dokręcić kranik,oklejanie to za dużo powiedziane bo teflon raczej się nie klej ale rozciąga się mocno,myślę że powinno być dobrze,w końcu nawet kontaktu z piwem nie będzie miało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 odwiedziłem najlepszy sklep piwny w okolicy czyli CASTORAMA(dział ogrodniczy) i tam nabyłem komplet 5 ślicznych uszczelek (czarnych ) idealnie pasujących na kran. W najbliższym czasie zrobię test tego zakupu . Co do ceny to 5 zł za 5szt czarna guma dziękuję wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi