anteks Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 A skąd te bankrutujące jadłodajnie biora taka kasę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 A skąd te bankrutujące jadłodajnie biora taka kasę? Żeby się pokazać w TV ludziom mózg odbiera to pewnie kredyt biorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) Popatrzmy na to z innej strony : ile tych spelun upadło przez głupotę właścicieli ? A ile knajp wykorzystano swoja szanse ? Nawet jak biorą kredyt to po to by odrodzić się na rynku. Część właścicieli myśli : jak przyjedzie Gesslerowa to będę zbijał kokosy na starym jedzeniu" NIE tak być nie może ! Ilu z was by chciało będąc w restauracji dostać spaghetti zrobione w mikrofali ? A co by było gdyby Gesslerowa prowadziła Kuchenne rewolucje w formie interwencyjnej ? tak jak kiedyś była Usterka ? Że wpada to pierwszej lepszej knajpy z sanepidem i kamerą ? Wtedy karczmarze by się mieli na baczności a nie wciskali ludziom starego odgrzewanego setki razy jadła. To że formuła programu jest taka a nie inna to już inna kwestia. Nie mówię że jej program jest dobry,czy zły bo widz musi sam ocenić a nie przyjmować wszystkiego jak leci. Nie dawno wielu z was przysięgało że nie ogląda tefałenu..a jednak wszyscy śledzą poczynania Gesslerowej. Edytowane 14 Listopada 2012 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Ale to trzeba TV zapraszać żeby sobie uświadomić, że trzeba smacznie gotować? Haust w Zielonej cienko przędzie, bo maja takie sobie jedzenie, w Widawie w małej wiosce radzą sobie świetnie no ale tam obiady są wysokiej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 A co by było gdyby Gesslerowa prowadziła Kuchenne rewolucje w formie interwencyjnej ? tak jak kiedyś była Usterka ? Że wpada to pierwszej lepszej knajpy z sanepidem i kamerą ? Wtedy karczmarze by się mieli na baczności a nie wciskali ludziom starego odgrzewanego setki razy jadła. A kimże jest pani Gessler, że ją mają wprost z ulicy wpuszczać do kuchni? W państwie prawa? To raczej z Orwella rodem scenariusz, nie wiem z jakiej racji coś takiego ci przyszło do głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Czesc Nie dawno wielu z was przysięgało że nie ogląda tefałenu..a jednak wszyscy śledzą poczynania Gesslerowej. Sobie stanowczo wypraszam ja w ogole nie ogladam tv, wyjatkiem jest jak jestem w gosciach i tam idzie tv albo w piwnicy zamkowej. Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Ja jak już patrze to z reguły patrze na TVN. Podoba mi się ten program, ale nie podoba mi się jak szefowa programu robi z ludzi ścierwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szukis Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Tak przy okazji - oglądając tego typu rodzime produkcje zastanawiam się czy formułka na początku nie powinna brzmieć: "Reklama zawiera lokowanie audycji". Nachalność w reklamowaniu sponsorów momentami aż odrzuca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Przecież jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szukis Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) Przecież jest Jest "Audycja zawiera lokowanie produktu", a ja specjalnie przekręciłem to na "Reklama zawiera lokowanie audycji" . W przypadku K.R. często mam wrażenie jakbym oglądał przydługą reklamę przypraw pewnej firmy. Edytowane 14 Listopada 2012 przez szukis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Skoro mówimy o przyprawach, to ja współczuję uczestnikom programu "Ugotowani", którzy muszą do każdej potrawy (z wyjątkiem deseru) wsypywać glutaminian sodu w postaci kucharka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) glutaminian sodu Ja mam na półce z przyprawami czysty glutaminian sodu i bardzo sobię chwalę. Wiele osób korzysta z jego dobrodziejstw dodając do potrawy np. sos sojowy czy też pieczarki. Coż glutaminian ma zły PR (jak to się teraz mówi), ale nigdzie nie ma ani jednego wiarygodnego badania na temat negatywnego wpływu na nasze zdrowie. Ja bym poszedł dalej, skoro jest od od wieków nieodzowną częścią kuchni chińskiej to chyba nie może być taki zły (nie w czystej chemicznej postaci, ale w dodatkach takich właśnie jak sos sojowy, niektóre wodorosy, grzyby - w czystej postaci został po prostu wyekstrahowany) Glutaminian sodu odpowiada za podkreślenie obecności białek w pokarmie. Wprowadza piąty smak. Poza słonym, słodkim, kwaśnym i gorzkim daje nam smak, który jest nazywany "umami". Jedną z niezaprzeczalnych jego zalet jest (między innymi) to, że pozwala zredukować ilość soli w potrawie (mniejszy dodatek soli kuchennej daje ten sam efekt) Polecam! Edytowane 15 Listopada 2012 przez Jacki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Zauważyłem jedno - po daniach obficie przyprawionych glutaminianem sodu, jakoś bardziej suszy. Co do wiarygodności badań o jego szkodliwości, to się nie wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Jedną z niezaprzeczalnych jego zalet jest (między innymi) to, że pozwala zredukować ilość soli w potrawie (mniejszy dodatek soli kuchennej daje ten sam efekt) Nie znam się na chemii, ale wydaje mi się, że to stwierdzenie jest tak prawdziwe, jak obniżanie cholesterolu ze smalcu za pomocą masła Glutaminian sodu w przyprawach takich jak magii powstaje w wyniku hydrolizy białek, do której stosuje się m.in. kwas solny. W wyniku reakcji powstaje chlorek sodu - sól kuchenna. Magii zawiera tą sól, stąd dosypanie jej dodatkowo do potrawy wydaje się zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 A wracając do ugotowanych, podobno w odcinku kręconym w Rzeszowie gościom podano piwo domowe!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 A wracając do ugotowanych, podobno w odcinku kręconym w Rzeszowie gościom podano piwo domowe!! widziałem ten odcinek - uraczeni cichcem udali się do łazienki opróżnić kufle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 A wracając do ugotowanych, podobno w odcinku kręconym w Rzeszowie gościom podano piwo domowe!! widziałem ten odcinek - uraczeni cichcem udali się do łazienki opróżnić kufle To dobre Muszę odszukać ten odcinek, może to ktoś z forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Muszę odszukać ten odcinek, może to ktoś z forum? Można na free oglądnać w tvn player: http://ugotowani.tvn.pl/odcinki-online/rzeszow-odcinek-3-sezon-3,15004,0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Przyznać się czyje to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) To była moja, dobra AIPA Ten burak z nadwagą pewnie całe życie Tyskie pił.... Edytowane 15 Listopada 2012 przez szop007 Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Ta wegetarianka to moja szwagierka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Za dobra dla nich była To się nazywa odwaga - częstować laików AIPĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Za dobra dla nich była To się nazywa odwaga - częstować laików AIPĄ Dałem szwagierce, bo Jej ( i nie tylko...) bardzo smakowała Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Miałem na myśli, że szwagierka odważna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Zresztą, w tym programie są często tacy ludzie, że nawet gdyby im smakowało to by wylali, żeby tylko zwiększyć swoją szansę na wygraną. Czasami zastanawiam się, jak można robić z siebie takiego kretyna w TV za 4000 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się